Франція передала українським військовим захисне спорядження

Українські сапери отримали обладнання та екіпіровку на загальну суму 3,7 млн ​​гривень.

Ізабель Дюмон. Фото: Drinks.ua.

Центр розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України, що на Хмельниччині, з робочим візитом відвідала делегація на чолі з послом Франції в Україні Ізабель Дюмон. Про це інформує "Діалог.UA". Під час перебування у військовій частині посол передала гуманітарну допомогу від влади Франції, передають Патріоти України.

Зокрема, українські сапери отримали 25 комплектів костюмів для розмінування PROTECOP, 25 шоломів із захисним забралом VISORV50 і 10 пар спеціального взуття MATRAMINES на загальну суму 3,7 млн гривень.

Під час урочистої церемонії передачі спорядження Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон підкреслила, що сьогоднішня церемонія є свідченням продовження французької політики підтримки України, яка була підтверджена новообраним президентом Франції Еммануелем Макроном під час його зустрічі з президентом Петром Порошенком.

"Мені почесно сьогодні бути в Центрі розмінування. Тут готують фахівців з розмінування, які є елітою Збройних Сил, які, ризикуючи власним життям, рятують інші і повертають цивільному населенню можливість жити в мирі та безпеці. Саме тому Франція вирішила направити свої зусилля, щоб допомогти обладнанням. Це обладнання відповідає найсучаснішим зразкам, якими оснащені французькі підрозділи і буде найкращим чином використано в надзвичайно напруженому операційному контексті.

Таке спільне використання однакового обладнання ілюструє братство по зброї, яке існує між французькими та українськими вояками. Пишайтеся своєю країною і своєю місією, яка покладена на вас. Я, зі свого боку, горда бути серед вас і зробити від імені Франції такий внесок в служіння безпеці населення і військових України", - сказала вона.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...