"ФСБ створює фон для погіршення наших взаємин з Білоруссю": Геращенко відреагувала на затримання Жадана

Посольство і МЗС перевіряють зараз інформацію про видворення відомого украінського письменника і громадського діяча, в тому числі і той факт, чому білоруська сторона не повідомила про це безчинство у наше посольство.

Ірина Геращенко. Фото: 112.ua.

Формуванням "санкційних списків" ФСБ РФ створює фон для погіршення двосторонніх взаємин України та Білорусі. Про це 11 лютого заявила на своїй сторінці у соцмережі перший віце-спікер ВР, представник України у гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську Ірина Геращенко, коментуючи затримання у Мінську українського письменника Сергія Жадана, передають Патріоти України.

"Посольство і МЗС перевіряє інформацію про видворення відомого украінського письменника і громадського діяча, в тому числі і той факт, чому білоруська сторона не повідомила про це безчинство у наше посольство. ... У санкційному списку, сформованому ФСБ - сотні українських політиків, громадських діячів, активістів, яким заборонено в'їзд до РФ та паралельно, бо ж це єдиний простір, у Білорусь", - зазначила Геращенко.

"Усі ці списки є принизливими, ФСБ таким чином створює фон для погіршення наших двосторонніх взаємин з Білоруссю, це також одна з цілей - погіршення взаємин Мінська і Києва. Думаю, українській стороні варто підняти питання неприпустимості подібних списків, коли РФ і ФСБ вирішує, хто з українців має право відвідувати Білорусь", - заявила Геращенко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...