"Гарматне м'ясо" кинулось тікати: Терористи масово дезертирують з Донбасу, введений план перехоплення, - розвідка

Крім того, 1-3 травня про наміри звільнитися з військової служби заявило 17 військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новазовськ) "1 АК".

Російські військові в Україні. Фото: uapress.info.

З огляду на відсутність мотивації для подальшої участі в бойових діях, серед терористів так званих "ДНР" і "ЛНР" зростає кількість дезертирів і тих, хто подав рапорт про звільнення зі складу окупаційних військ Росії, які воюють на Донбасі. Про це 4 травня повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, передають Патріоти України.

Так, за даними ГУР, 30 квітня самовільно залишили передові позиції і зброю троє військовослужбовців 7 окремої мотострілкової бригади так званого "2 армійського корпусу" Збройних сил Росії. "2-3 травня ц.р. самовільно покинули розташування своїх підрозділів і вирушили в бік російсько-українського кордону 12 військовослужбовців зі складу 11 окремого механізованого полку (Макіївка), 17 військовослужбовців 100 окремої мотострілкової бригади (Донецьк) і 21 військовослужбовець 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка) "1 армійського корпусу", - зазначають у ГУР.

Також у розвідці зазначають, що у зв'язку з масовими випадками дезертирства командувач "1 АК" генерал-майор ЗС РФ АСАП наказав ввести в дію план перехоплення. Крім того, 1-3 травня про наміри звільнитися з військової служби заявило 17 військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новазовськ) "1 АК".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...