Гарматне м'ясо: Стало відомо, скільки солдат РФ загинуло в Сирії

Гинуть росіяни в Сирії абсолютно марно, бо режиму Башара Асада, який вони захищають, вдалося відбити у повстанців всього лише 1,3% раніше зайнятої території, що в стратегічному відношенні ніякого сенсу не має.

Завантаження тіл загиблих російських військовослужбовців в Іл-76 у Сирії. Фото:АР

З часу початку військової операції Міноборони РФ в Сирії на території цієї країни загинули вже 109 російських солдатів і офіцерів. Таку цифру наводить турецьке інформаційне агентство Anadolu з посиланням на свої джерела у Місцевому координаційному комітеті Сирії (LCC), зазначають Патріоти України.

Таким виявився сумний для Росії підсумок розпочатої ще 30 вересня 2015 військової операції по запобіганню повалення повсталим народом диктаторського режиму Башара Асада. Всупереч заявам російського Генштабу, в операції беруть участь не тільки ВПС, але й наземні війська.

Цілком природно, що їх військовослужбовці при цьому масово гинуть, однак, згідно з недавнім указом президента Володимира Путіна від 28 травня 2015 року, інформація про втрати армії в формально мирний час є засекреченою, і росіянам її не повідомляють.

В даний час, уточнюють турецькі журналісти, російські військові дислокуються в районі Джурин в Лазкійє, на пагорбі Сулунфе, в містечках Салма і Рабія, на сирійській авіабазі "Хмеймім", а також у містах Дамаску, Хамі, Хомсі та Хасеку. Крім того, російські солдати і офіцери присутні в деяких частинах армії Башара Асада як ракетні і авіаційні фахівці.

Нещодавно Росія розмістила свої війська ще і в міжнародному аеропорту Ель-Камишли. Він знаходиться практично біля самого кордону з Туреччиною. Перекинув туди більше сотні російських військових транспортний літак ВПС Сирії - очевидно, з метою конспірації.

Цікаво, що, згідно з даними Лондонського дослідницького центру IHS Jane, опублікованими ще 11 січня, гинуть російські солдати в Сирії абсолютно марно. Навіть незважаючи на їх участь, режиму Башара Асада вдалося відбити у повстанців всього лише 1,3% раніше зайнятої території, що в стратегічному відношенні ніякого сенсу не має.

Сирійські джерела уточнюють, що зі 109 російських військових, відправлених додому в цинкових трунах, одна частина загинула безпосередньо при наземних операціях на лінії фронту, а інша - в результаті того, що кілька вертольотів ВПС Росії були збиті.

Нагадаємо, що деякі подібні факти все ж просочувалися в ЗМІ, оскільки самі сирійські повстанці публікували звіти про свої перемоги в інтернеті.

Так, попаданням з ракети був знищений вертоліт, який доставив для проведення рятувальної операції російських військових, які брали участь у пошуках екіпажу бомбардувальника Су-24, збитого турецькими ВПС за порушення свого повітряного кордону.

А трохи раніше завдяки сирійським повстанцям злетів у повітря цілий КамАЗ з російськими окупантами, які, очевидно, також увійшли до загальної кількості загиблих.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...