Геї, котрі втікали з Чечні, розповіли про другу "секретну в'язницю"

Хвиля переслідувань гомосексуалістів почалася в Чечні ще минулого року в грудні.

Ілюстрація:http://www.svoboda.org/

У Чечні "секретна в'язниця", в якій тримали чоловіків, підозрюваних в гомосексуальності, розташована не тільки в місті Аргун, але і в селі Цоці-Юрт. Про це Радіо Свобода розповіли чеченці, які виїхали з республіки, передають Патріоти України.

За інформацією джерел, затриманнями займалося керівництво районних ОВС, так що гомосексуали потрапляли в ув'язнення тим же шляхом, що й інші правопорушники. Також джерела повідомляють, що облави на геїв почалися зовсім не в лютому, а в грудні 2016 року.

У силовиків були намітки: чеченська поліція і військові давно займаються так званими "підставами", коли з жертвою знайомляться, виманюють на побачення, б'ють і принижують, знімаючи це на телефон, а потім вимагають грошей за мовчання. Перших гомосексуалів затримували саме за старою "підставною" базою, у них під тортурами вибивали імена їхніх знайомих або просто перевіряли всю переписку в телефоні - таким чином, кількість жертв зростала в геометричній прогресії.

За словами джерела видання, до Нового року хвиля вщухла, проте знову почала набирати силу в лютому, а в березні з'явилися і перші трупи, втім, самі поліцейські нібито нікого спеціально не вбивали, могли лише випадково забити до смерті, але іноді ставили умовою рідним, що випустять затриманого гея, якщо ті вб'ють його самі. Виданню розповіли як мінімум про два подібні випадки, які закінчилися загибеллю чоловіків, проте перевірити дані факти не виявилося можливим, оскільки у випадках "вбивств честі" чеченська поліція не заводить кримінальних справ.

Про в'язниці в Аргуні раніше повідомляла російська "Новая газета". Видання писало, що в кінці лютого поліція затримала чоловіка, що знаходився у стані наркотичного сп'яніння, і перевірила його телефон. У телефоні були "фотографії та відеоролики відвертого змісту" і "десятки контактів місцевих гомосексуалів". Затриманого відправили в "секретну в'язницю", а в Чечні почалася "хвиля переслідувань".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...