Генетики відкрили секрет щасливих націй

Вчені знайшли ген, який змушує людей відчувати себе щасливими.

Будьте щасливі. Фото: podrobnosti.ua

Вчені з'ясували, що наявність в ДНК представників тієї чи іншої нації алелі А гена rs324420 змушує людей відчувати себе більш щасливими. Дослідники користувалися даними опитування World Values Survey, результати якого показують, жителі яких країн відчувають себе найбільш щасливими, повідомляють Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

Після цього вчені проаналізували генетичний портрет опитаних популяцій. Результати роботи виявили помітну кореляцію між відчуттям щастя і наявністю в ДНК алелі А rs324420. Автори дослідження стверджують, що найчастіше ця аллель зустрічається, наприклад, у жителів Гани, Нігерії, Мексики та Колумбії - одних з "найщасливіших", згідно з опитуванням, країн.

Втім, дослідники підкреслюють, що гени - не єдиний чинник щастя нації. Важливу роль також відіграє соціально-економічний розвиток країни.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...