Геть "скрепні лапи" від українського лицаря: На Дніпропетровщині активісти зірвали проросійський шабаш на могилі кошового Війська Запорізького

Під вигуки «Ганьба!», спів Гімну України та скандування популярної кричалки про Путіна учасники акції не дозволили виступити жодному з ідеологів російського проекту «ОКЕАН» й не пустили до могили кошового отамана ні псевдокозаків, ні представників УПЦ МП.

Активісти зірвали проросійський "шабаш". Фото: Український час.

Дніпровські націоналісти й патріоти зірвали широко анонсований захід – так званий проросійський «Собор козацьких організацій», який мав відбутися біля могили кошового отамана Івана Сірка за участі представників російського проекту – міжнародного громадського руху «ОКЕАН» (Откритая Конфєдєрація Європєйско-Азіатскіх Народов), священиків Московського патріархату і широкого кола запрошених громадян, здебільшого не посвячених у підступні наміри організаторів. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на "Український час".

12 серпня на могилі славного кошового Івана Сірка в Капулівці мало відбутися широко анонсоване «святкування річниці» легендарного козацького провідника проросійськими псевдо козацькими організаціями, представниками МОД «ОКЕАН» і Московського патріархату. (Див. публікацію від 10 серпня «Московські козачки під виглядом вшанування Сірка готують федералізацію України»). Щоправда, яку саме дату збирався вшановувати так званий «Собор козацьких організацій», сказати важко, оскільки вказана організаторами «239 річниця» ніяк не вписується ні в дати народження та смерті кошового отамана, ні в дати існування самої Запорозької січі.

За інформацією Дніпровського сайту «Дніпроград», який першим повідомив про підготовку даної проросійської масовки, мета вищеназваних організацій – «створити «козацький народ України» і об’єднати його з «козацьким народом Росії». На думку автора публікації, такі плани слід розглядати як потенційні територіальні претензії з явними ознаками сепаратизму, які можуть стати черговим ударом по українській державності.

Отже, на захист української державності вирішили стати українські націоналісти і патріоти Дніпра, які в цей день прибули в Капулівку до меморіалу й перекрили шлях до нього проросійському «Собору» та священикам Московського патріархату.

«Коли московські «козачки» з'їхались осквернити могилу нашого отамана Сірка, – повідомляє «Правий сектор» Дніпровщини, – вони, вочевидь, не очікували «теплого прийому» від патріотів і небайдужих громадян, що прибули не дати прихильникам «расійскага міра» під маскою патріотизму просувати ідеї сепаратизму в Україні». Під вигуки «Ганьба!», спів Гімну України та скандування популярної серед українців кричалки про Путіна учасники акції не дозволили виступити жодному з ідеологів російського проекту «ОКЕАН» й не пустили до могили кошового отамана ні псевдо козаків, ні представників УПЦ МП.

Як зазначають учасники акції, цього разу поліція не перешкоджала їхнім діям. Відтак, сепаратистам не допомогли ні проповіді московських священиків, ні заклики «засланих козачків» до «братерства» і навіть «неадекватні жіночки попереду». Отже, впіймавши облизня, сепаратистам і посланцям «рускомірія» довелося «оперативно вшиватися з місця подій». Випровадивши небажаних гостей, патріоти вшанували пам’ять кошового отамана Івана Сірка і помолилися за Героїв – минулої і сучасної боротьби з ворогами України.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...