"Гібридна війна Росії набирає обертів", – стаття Порошенка у впливовому медіа США

Пріоритетним для Росії залишається кіберпростір, але Путін завдає гібридних атак по декількох напрямках.

Петро Порошенко. Фото: iPress.ua.

Міжнародна спільнота повинна спільно протистояти "щупальцям" Кремля. Таку думку висловив Президент України у своїй статті "Велика сімка повинна стати обличчям до обличчя з Росією або потерпіти поразку" на Politico, передають Патріоти України.

"Новий виток гібридної війни Росії набирає обертів. І його наслідки поширюються за межі України. "Щупальця" Кремля тягнуться до "горла" ключових регіональних центрів України і її трансатлантичних союзників. Захід повинен взяти на себе зобов'язання щодо спільних дій і об'єднатися для захисту своїх цінностей і дотримання міжнародного права", – йдеться у статті.

За словами Порошенка, Кремль не зупиниться, якщо Захід не буде реагувати. Глава України додав, що пріоритетним для Росії залишається кіберпростір, але Путін завдає гібридних атак по декількох напрямках.

"Ті, хто досить хоробрий, щоб обрізати ці щупальця, виявляються під новою атакою. Це недавно стало очевидним в Україні – коли ми призупинили доступ до соціальних мереж, керованих РФ, Москва відповіла масовою і скоординованою кібератакою", – підкреслив Петро Порошенко.

Він нагадав і про недавні кібератаки РФ на свої інформаційні сили, у Парижі, Берліні та по всій Атлантиці, щоб захистити своїх соціальних медіа-агентів, таких як "ВКонтакте" або "Однокласники". "Українські солдати довели, що готові заплатити своїм життям заради захисту Західних цінностей, таких як свобода і демократія. Україна довела, що є надійним оплотом цих цінностей і готова це робити для міжнародної безпеки. Інвестування в безпеку України – це інвестиції в безпеку Європи і за її межами", – резюмував головнокомандувач України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...