"Гідна відповідь "Адміралу Кузнецову": НАТО розпочало операцію в Середземному морі під носом в росіян

Метою операції буде відслідковування можливих загроз у Середземному морі і надання на них адекватної відповіді.

Кораблі НАТО в Середземному морі. Фото: geo-politica.info.

Країни-члени Північноатлантичного альянсу оголосили про початок нової операції в акваторії Середземного моря. Про це Патріоти України інформують з посиланням на ресурс «Каспаров.ру».

Так, сьогодні, дев’ятого листопада 2016 року, Альянс повідомив про початок нової операції в акваторії Середземного моря під назвою «Морський сторож» (Sea Guardian). Заходи НАТО матимуть постійний характер і полягатимуть у постійному перебуванні фрегатів збройних сил Болгарії, Італії та Туреччини. Крім того, до них приєднаються підводні човни Греції та Іспанії. Операція отримуватиме підтримку грецької, турецької, італійської, іспанської та португальської патрульної авіації. Метою операції буде відслідковування можливих загроз у Середземному морі і надання на них адекватної відповіді.

Нагадаємо, останній тиждень ознаменувався перебуванням в акваторії Середземного моря російської авіаносної групи на чолі з «Адміралом Кузнецовим». На період із десятого по п’ятнадцяте листопада та з сімнадцятого по двадцять друге листопада поточного року російські військові закрили для судноплавства частину акваторії Середземного моря у зв’язку з проведенням стрільб та польотів палубної авіації.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...