"Гнати вас з півострова як скажених собак": Активіст розповів, як у Криму утискають права українців

Росія дуже любить застосовувати законодавство про екстремізм до тих, хто не становить реальної загрози. На анексованому півострові українці перебувають під загрозою асиміляції.

Ілюстрація:Інформаційний Акцент

Проросійські активісти в анексованому Криму порівнюють українців із "скаженими собаками" та усіляко обмежують їх у правах. Про це Gazeta.ua розповів 34-річний Андрій Іванець, історик і громадський активіст, передають Патріоти України.

"Порушення прав людини спостерігається на всьому півострові. Але найбільше притискають українську етнічну спільноту. Одразу знищили громадську інфраструктуру, заборонили або унеможливили діяльність українських партій та громадських організацій. На телебаченні немає україномовного контенту, а українська преса припинила своє існування. Українці перебувають під загрозою асиміляції.

Росія дуже любить застосовувати законодавство про екстремізм до тих, хто не становить реальної загрози. Процес над Володимиром Балухом тому підтвердження - фермера засудили за сфабрикованими звинуваченнями лише за те, що мав у будинку український прапор.

Активіста Ігоря Мовенка побили за українську символіку. Спроба звернутися до силовиків завершилася тим, що зараз його звинувачують в екстремізмі. А викладачеві одного із вишів Сімферополя Андрію Нікіфорову розпалювання міжнаціональної ворожнечі зійшло з рук. Він у своєму блозі писав, що українців потрібно гнати з півострова як скажених собак", - розповів Іванець.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...