Гниють у тюрмах: Росіяни обурені тим, що тисячі їхніх "добровольців" утримують у СІЗО "ДНР"

Заарештовані росіяни прибули в Україну "добровольцями" в 2014 році, щоб служити під керівництвом Гіркіна.

Російські бойовики. Фото: argumentua.com.

За повідомленнями російських засобів масової інформації в слідчому ізоляторі Донецька утримується понад дві тисячі російських добровольців, які в 2014 році прийшли на Донбас і примкнули до незаконного збройного формування, передають Патріоти України.

Напади нервових припадків у російської преси викликала заява письменниці Наталії Макєєвої, ярої прихильниці так званих "ЛДНР", в якій вона повідомила, що Олександр Захарченко їй особисто підтвердив утримання в Донецькому СІЗО росіян. За словами Макєєвої, заарештовані росіяни прибули в Україну "добровольцями" в 2014 році, щоб служити під керівництвом Гіркіна.

Після того, як бойовики захопили сам Донецьк і частину Донецької області, вони стали мародерствувати, гвалтувати, грабувати і вбивати мирних жителів тимчасово окупованих територій. Здійснюючи тяжкі злочини, бойовики не розраховували, що їм доведеться нести за це хоч якусь відповідальність у середовищі таких же, як і вони, злочинців.

Письменниця обурена, на яких правових підставах громадяни Росії утримуються в Донецькій в'язниці. За її словами Захарченко особисто показав їй стос документів, які фіксують злочини "ваших росіян", яких привів Стрєлков "годуватися з землі". Макєєва згадала, що росіян судитимуть, за словами Захарченка, "за законами республіки". На її думку, керівництво "ДНР" просто вирішило позбутися неугодних, "пакуючи" їх в СІЗО.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...