Голова Ради суддів заступилася за одеського колегу, який вчора стріляв у працівників НАБУ

Валентина Симоненко заявила, що не можна кожного суддю автоматично вважати корупціонером та хабарником.

Валентина Симоненко. Фото: zib.com.ua.

Глава Ради суддів обурилась тим, що суспільство найчастіше за замовчуванням вважає суддів хабарниками. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на офіційний веб-портал "Судова влада України".

"На жаль, сьогодні в суспільстві існує думка, нав'язана безвідповідальними політиками, що сама по собі посада судді характеризує людину як хабарника і недобросовісного громадянина. У нашій історії таке ставлення до людини вже було в 30-х роках ХХ століття, тому повторення такої історії демократичній державі Україна не потрібне", - йдеться у заяві Валентини Симоненко.

"Зазначений факт яскраво демонструє те, що останнім часом повагу до честі і гідності людини та, зокрема, особи, підозрюваної у вчиненні злочину, з боку осіб, які проводять оперативно-розшукові або слідчі дії, повністю нівельовано", - йдеться у заяві. Глава Ради суддів також заявила, що одеський суддя, який вчора вчинив збройний опір спецпризначенцям Національного антикорупційного бюро, намагався накласти на себе руки.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...