"Головна мета - впливати на думки і починати дискусію": Один з працівників російської "фабрики тролів" розповів про цілі роспропаганди у США

Російські тролі мали завдання налаштувати американців проти свого ж уряду. Викликати заворушення, викликати невдоволення, знизити рейтинг Обами.

Ілюстрація:PRпортал

Колишній співробітник “Агентства інтернет-досліджень” з Санкт-Петербурга, яке також відоме як “фабрика тролів“, розповів про роботу компанії і її вплив на думки за кордоном. Про це пише Дождь, передають Патріоти України.

Чоловік, який назвався Максимом, розповів, що коли почалася передвиборна гонка на посаду президента США, керівництво “фабрики” почало на лекціях і заняттях пояснювати, хто з кандидатів чим для Росії небажаний, а чим – корисний, за кого “топити” потрібно, за кого – ні.

Максим працював в компанії ще в 2015 році і півроку писав коментарі на сайтах американських ЗМІ – The New York Times, The Washington Post, Huffington post.

За його словами, основна мета “іноземного відділу” – це впливати на думки і починати дискусію.

“У нас не було мети повернути американців в Росію. У нас була мета налаштувати американців проти свого ж уряду. Викликати заворушення, викликати невдоволення, знизити рейтинг Обами,” – розповів Максим.

За його словами, в компанії було заборонено працювати без VPN, щоб було неможливо відстежити, звідки був написаний коментар.

Він також розповів, що найпоширеніші теми суперечок стосувалися носіння зброї та ЛГБТ. За його словами, співробітники “фабрики тролів” виводили суперечки на релігійні теми, а релігійні американці ці дописи лайкали.

“Ні Росію, ні Путіна не можна було згадувати. Тому що американці про це не говорять. Їм, по суті, наплювати на Росію і на Путіна,” – додав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...