Готелі у Відні та вілла в Туреччині: У екс-дружини українського судді знайшли мільйонну нерухомість по всьому світу (відео)

Світлана Ємельянова і Артур Ємельянов офіційно перебували у шлюбі більше 20 років, але в кінці 2014 року розлучилися. Журналісти впевнені, що розлучення було фіктивним.
Світлана та Артур Ємельянови. Фото: скріншот з відео.

Колишня дружина судді Вищого господарського суду України Артура Ємельянова Світлана володіє численною елітною нерухомістю у різних куточках світу. Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми", передають Патріоти України.

Як зазначається, зокрема, серед майна дружини судді числиться вілла в Анталії і апартаменти в Дубаї, два готелі в Відні, а також німецька фірма, яка управляє трьома готелями у Франкфурті-на-Майні. При цьому подружжя продовжують мати спільний побут після офіційного розірвання шлюбу - зокрема, регулярно спільно подорожує на відпочинок, - що може свідчити про фіктивний характер розлучення з метою приховування майна в декларації судді.

Так, в 2011 році Світлана Ємельянова придбала віллу в комплексі Seashell Belek Elite Villas на березі Середземного моря в Анталії в Туреччині за 350 000 турецьких лір, або, за курсом на той час, більше 250 000 доларів США. Про це свідчить виписка з турецького земельного кадастру, опублікована журналістами.

У 2013 році, за даними виписки з земельного департаменту Об'єднаних Арабських Еміратів, Світлана Ємельянова придбала апартаменти в комплексі Palm Jumeirah/North Residences у Дубаї за ціною більше 350 000 доларів США на той момент.


З квітня 2014 року Світлана Ємельянова, згідно виписок з австрійського реєстру юросіб, є акціонером двох фірм AHL REAL PEU GmbH і AHL REAL KAV GmbH. Першій фірмі належить чотиризірковий готель Prinz Eugen, другий - готель Kavalier, обидва в Відні. Кожен з готелів у 2012 році був оцінений в понад 4,5 мільйона євро.


З лютого 2016 року колишня дружина судді, за офіційними даними з німецького реєстру юросіб, є співвласницею німецької фірми AVIAWEB GmbH, яка управляє трьома готелями мережі FAIR HOTEL у Франкфурті-на-Майні: Hotel Villa Diana, Hotel an der Messe і Hotel Europaallee.

Більшість знайденого журналістами іноземного майна Світлани Ємельянової було придбано до 2014 року включно, тобто в період, поки вона перебувала в офіційному шлюбі з українським суддею. При цьому, згідно з даними української податкової, які журналісти отримали від своїх джерел, за період протягом 2001-2014 років вона офіційно заробила всього близько 3 мільйонів гривень.

Світлана Ємельянова і Артур Ємельянов офіційно перебувають у шлюбі більше 20 років, але в кінці 2014 року розлучилися. Журналісти зазначають, що розірвання шлюбу може мати фіктивний характер, щоб уникнути необхідності декларувати елітне майно, оформлене на тепер уже колишню дружину.

Так, суддя регулярно відвідує Відень, де живе його колишня дружина разом з їхніми дітьми. Крім того, "Схеми" виявили свідоцтва не менше чотирьох спільних закордонних поїздок пари на відпочинок вже після розлучення протягом 2015-2016 років. Вони літали на новорічний відпочинок до Відня, Берліна та Амстердаму, літали на день народження сина Артура в Женеву, потім відпочивали в турецьких Стамбулі та Анталії. І кожен раз вони вилітали і поверталися до Києва разом одним рейсом.

У жовтні журналісти зустріли Артура Ємельянова у Відні біля будинку, в якому, за офіційними документами, апартаменти знімає Світлана. Однак суддя спілкуватися з журналістами не захотів, тільки коротко відповів, що готовий в інтерв'ю прокоментувати всі наведені факти. Правда, в певний день він відмовився від коментарів і пообіцяв відреагувати на запит після повернення з відпустки. Світлана Ємельянова не відповіла на запит журналістів з переліком питань для інтерв'ю.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...