Готуються провокації: Росія в терміновому порядку почала будувати військову базу на Харківському напрямку

Поки що військові поблизу кордону з Україною живуть не у дуже зручних умовах, однак після закінчення будівництва переселяться у військове містечко з власною інфраструктурою.

Місце розташування майбутньої військової бази. Фото: Інформнапалм.

Росія розгорнула спішне будівництво казарм та військового містечка біля кордону з Харківською областю, а також свідомо перекинула під кордон України 23-ю об'єднану мотострілкову бригаду. Про це свідчать результати OSINT-розвідки, яку провели волонтери міжнародного співтовариства InformNapalm, передають Патріоти України.

Як наголошується, деякі солдати даної бригади вже встигли побувати на Донбасі у складі сил вторгнення гібридної російської армії. Вперше про початок будівництва об'єкта 9 вересня 2015 повідомив кореспондент Reuters, який бачив, як робітники встановлюють металевий паркан і прокладають дорогу до місця будівництва у великому кукурудзяному полі біля села Солоті Валуйського району Бєлгородської області.

"Це дійсно було схоже на початок будівництва військового містечка. Після затвердження розробленої підрядником проектної документації, перший етап передбачав будівництво адміністративно-казармовою зони:

Штаб з вузлом зв'язку на 328 військовослужбовців (1 будівля)

Казарма на 300 осіб (5 будівель)

Казарма на 500 осіб (4 будівлі)

Навчальний корпус

їдальня

Комбінат побутового обслуговування

Внутрішньомайданчикові інженерні мережі

Термін виконання даних будівельно-монтажних робіт по 1-му етапу згідно вимог тендерної документації був до 7 грудня 2015 р. Загальний акт приймання робіт за договором повинен бути підписаний до 29 квітня 2016 року", - зазначають волонтери.

Повідомляється, що з вересня 2015 на виділених під будівництво землях вироблялися саперні роботи, про що волонтери дізналися завдяки саперові з Санкт-Петербурга Роману Ложкіну, який поділився інформацією і фото з місця будівництва в соцмережах.

Також наголошується, що будівництво проводиться недалеко від залізничного полотна, що підтверджується геолокацією фотографій. Наприкінці жовтня 2015 вже була проведена закладка фундаменту, про що говорить монтаж арматури. На фото імовірно також відзначився автомобіль підрядника з пітерським номером Т062МВ 178.

"Від себе можемо відзначити, що підрядна організація не особливо і поспішає з будівництвом даного об'єкта. Може, через недостатнє фінансування чи зміни пріоритетів Міністерства оборони РФ. Переключення уваги з українського конфлікту на турецько-сирійський, можливо, трохи відсунуло плани оборонного відомства сусідньої держави", - зазначили волонтери.

Російські військові живуть у прикордонних з Україною полях і не скоро переберуться в нові впорядковані казарми. Підтвердженням тому стало перекидання в наприкінці 2015-початку 2016 р в Валуйки солдатів з 23 омсбр (м Кряж, Самарська обл., В / ч 65349). Наприклад, про це свідчать дані персональних блогів російських військовослужбовців 23 омсбр Юрія Ємельянова та Євгена Черемисова. Зокрема, у Ємельянова можна помітити фотографію з Геотегом "Валуйки" і фото з т.зв. "дембельським жетоном" в / ч 65349.

"Таким чином, не виключено, що військовослужбовці 23 бригади в майбутньому складуть кістяк нового угрупування "Валуйської військової бази": їхнє перекидання під Бєлгород повністю вписується в стратегію розширення присутності російських військ біля кордону з Україною. Ну, а ми в свою чергу продовжимо спостерігати як за етапами будівництва військових містечок, так і за перекиданням російських сил до прикордонних з Україною територій", - резюмується в розслідуванні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...