Гроблять авто за ваші гроші! Як дурять українців на автомийках

Ілюстрація: dachahotel.com

Найчастіше всі операції на автомийках зводяться до двох типів - відновлювальна та захисна обробка лакофарбового покриття (ЛФП). Обидва процеси можуть завдати непоправної шкоди автомобілю, якщо його довірити горе-майстрам, повідомляють Патріоти України.

Особливо це загрожує при відновленні ЛФП і усуненні подряпин. У цьому випадку за допомогою полірувальної машини знімають тонкий поверхневий шар лаку, після чого застосовують спеціальні пасти. На відміну від інших видів робіт, шанси спотворити ЛФП від цієї процедури набагато вищі.

Якщо на вашому старенькому авто тонке покриття, то обробка загрожує новими ушкодженнями фарби, а колишні подряпини нікуди не зникнуть. Тому неякісне відновлення ЛФП може вилитися в перефарбовування кузова.

Інший вид послуг - захисне полірування кузова спеціальним воском, щоб оберегти ЛФП від агресивних зовнішніх впливів. Насправді полірування не врятує від іржі, оскільки деталь кузова часто гниє з внутрішньої сторони.

Також віск не застрахує авто від появи відколів і мікротріщин, які в міру свого розростання стають вогнищами корозії. Єдина користь полягає в тому, що пошкоджене лакофарбове покриття буде повільніше обсипатися.

Вас навряд чи попередять, що при захисному поліруванні швидше перегріваються кузовні панелі, від чого виникає ризик їх деформації. Крім того, восковий шар не настільки міцний, щоб врятувати ЛФП від руйнівного впливу піску та дрібного каміння.

Зате всередині нього зазвичай накопичується велика кількість частинок бруду зі шкідливими абразивними властивостями, а також мікроскопічні краплі води, які сприятимуть корозії.

Пам’ятайте також, що під час мийки та косметичних процедур механічний контакт із кузовом краще звести до мінімуму. Чим частіше ганчірка або губка торкається кузова авто, тим гірше для ЛФП.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...