"Гуманність" "русского мира": Бойовики затримали українця, який приїхав на Донбас на похорони батьків

За словами Геращенко, складається враження, що друга сторона намагається затримати якнайбільше українців, щоб потім шантажувати і торгуватися.

Ірина Геращенко. Фото: РБК.

На окупованій території Донбасу представники НЗФ затримали українця, який поїхав на похорони батьків. Про це повідомила у суботу в Facebook перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, передають Патріоти України.

"На жаль, маємо нових заручників не лише в РФ, але і на окупованих територіях, одного українця затримали, коли він поїхав на похорони батьків", - написала вона. За словами Геращенко, складається враження, що друга сторона намагається затримати якнайбільше українців, щоб потім шантажувати і торгуватися.

Вона також повідомила, що наступного тижня координатор в гуманітарній підгрупі від ОБСЄ Тоні Фріш має відвідати українських заручників на окупованих територіях. "Дуже чекаємо результатів цієї поїздки", - додала Геращенко.

Вона також висловила думку, що "відмова в екстрадиції Сенцова і Кольченка на другий день після Берліну - типова кремлівська тактика: показати всім "кузькіну мать", підняти ставки в торгах, все опошлити". "З іншого боку, 4 звільнених досьогодні з російських тюрем політв'язні ми також витягли не через екстрадицію, а виключно завдяки політичним домовленостям. Тому президент, українська влада, Мінська група і дипломати продовжують працювати, питання звільнення всіх буде одним з ключових на переговорів по так званій "дорожній карті", - наголосила Геращенко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...