ГУР оприлюднило імена ще п'ятьох військових РФ, які воюють у зоні АТО

Розвідка встановила особовий склад гаубичної самохідної батареї терористів

Фото: "Фейсбук"

В ГУР Міноборони України оприлюднили імена військовослужбовців РФ, які керують гаубицями у "ДНР". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сторінку ГУР у "Фейсбуці".

"Головним управлінням розвідки МО України встановлено особовий склад гаубичної самохідної артилерійської батареї гаубичного самохідного артилерійського дивізіону 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (військова частина 08819, Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу (Ростов-на-Дону) збройних сил Російської Федерації, який виконує злочинні накази Генерального штабу ЗС РФ щодо “розстрілу Мінських домовленостей” та винний у цілеспрямованому знищенні цивільної інфраструктури Донбасу у районах Широкіне, Старогнатівка, Богданівна, Гнутове, Водяне, Павлопіль, Новотроїцьке, Старогнатівка, Богданівка (Донецької обл.), а також здійснює провокаційні обстріли непідконтрольної Україні території з метою введення в оману представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та звинувачення української сторони у порушенні Мінських домовленостей (подається російською мовою): гражданин России Евгений ГУДЗЬ (17.11.1982г.р., г.Майкоп), гражданин России Дмитрий ДОЛЕВ (05.03.1993г.р., г.Уфа); Руслан ХУХИЗЯНОВ (06.06.1994 г.р.); Анатолий АГАРЁВ (22.04.1989 г.р.); Александр АГАРЁВ (13.02.1975г.р.).

Зазначений особовий склад брав безпосередню участь у т.ч. в організації та здійснені 16 серпня ц.р. обстрілів із 122-мм самохідних артилерійських установок н.п.Чермалик під час якого було знищене агропідприємство разом із сільськогосподарською технікою, а також зруйновані оселі мирних мешканців українського селища. Особлива цинічність цього військового злочину полягає в тому, що саме під час жнив цілеспрямовано знищуються сільськогосподарські об’єкти, продукція яких вкрай необхідна населенню прифронтових територій.

Нагадуємо про неминучість покарання за воєнні злочини, що не мають строків давності, та відповідальність за які передбачена нормами міжнародного і національного кримінального права", - йдеться у повідомленні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...