І ці вирішили "підзаробити"?: Британські політики отримують гонорари за виступи на Russia Today

Члени так званого тіньового уряду Британії щонайменше 26 разів з’являлися в ефірі RT, відколи Джеремі Корбін став лідером лейбористів у 2015 році.
Британські політики не погидували взяти російські гроші. Ілюстрація: соцмережі.

У Великій Британії зростає занепокоєння через можливий російський вплив на політику цієї країни, зокрема, на Лейбористську та Консервативну партії, передають Патріоти України.

Підконтрольний Кремлю телеканал постійно просуває передових членів Лейбористської партії, а консерватори отримують тисячі фунтів стерлінгів за появу в його ефірі, – повідомляє The Times.

За даними видання, члени так званого тіньового уряду Британії щонайменше 26 разів з’являлися в ефірі RT, відколи Джеремі Корбін став лідером лейбористів у 2015 році. Консерватори ж отримують по тисячі фунтів стерлінгів за кожну появу в ефірі.

Лейборист і тіньовий лорд-канцлер Річард Баргон з’являвся в ефірі RT 11 разів, тіньовий міністр енергетики Баррі Гардінер – 3 рази, а тіньовий канцлер Джон МакДоннел – 3. Ще два тіньові міністри-лейбористи стали частими гостями російської пропаганди. Пітер Доуд побував на RT 6 разів, а Кріс Вілліямсон – 4 рази.

Усі вони виступали в ефірі програми Going Underground, яку британський регулятор минулого року звинуватив у необ’єктивності. Також ціла низка високопосадовців Консервативної партії задекларували в реєстрі Палати громад британського парламенту отримані від RT тисячі фунтів стерлінгів за появу в різних шоу каналу.

При цьому у Лейбористській партії не бачать нічого осудливого в регулярній участі своїх впливових членів в ефірі російської пропаганди. “Спікери з’являються у ефірах широкого спектру телемереж з великим ухилом на користь вітчизняних каналів для того, щоб представити наші плани з трансформації Британії”, – прокоментували у партії. Своєю чергою міністр довкілля Великої Британії Майкл Гов звинуватив британських політиків у допомозі “пропагандистському каналу Кремля”.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...