"Я - гражданин РФ, старший лейтенант", - полонений на Донбасі командир російської ДРГ дає свідчення (відео)

Співробітники СБУ вилучили документи найманців і їх особисту зброю.

Скрін відео

Під час бойового зіткнення в ніч з 10 на 11 липня поблизу села Троїцьке в Попаснянському районі Луганської області Служба безпеки України затримала двох бойовиків "ЛНР". Третій в результаті відбиття українськими військовими нападу диверсантів на позиції сил антитерористичної операції від отриманих поранень загинув. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу СБУ.

Один з диверсантів виявився командиром взводу незаконних збройних формувань, громадянином РФ, уродженцем Северодвінська Архангельської області. Загиблий бойовик також був росіянином, родом з Омська. Співробітники спецслужби вилучили документи найманців і їх особисту зброю.

"Наявність серед членів диверсійної групи не менше двох росіян ще раз доводить спланованість російської агресії проти нашої країни і небажання РФ сприяти деескалації конфлікту", - йдеться в повідомленні.

У відео, опублікованому прес-службою СБУ, затриманий росіянин дякує українським військовим за надану медичну допомогу і можливість залишитися в живих.

Судити російського бойовика будуть згідно українського законодавства, наголошується в повідомленні. Вирішується питання про порушення кримінальної виробництва по ст. 258 Кримінального кодексу України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...