"Я доведу цю справу до кінця", - Вакарчук пообіцяв заспівати в українському Донецьку

Незважаючи на тривалий тригодинний концерт, жителі Донбасу відпускати "Океан Ельзи" не хотіли, тому кілька разів Вакарчук виходив на біс.

Концерт у Краматорську став подарунком для патріотів. Фото: vidomosti-ua.com.

Виступ групи "Океан Ельзи" жителі Донбасу вже назвали найяскравішою подією року. Концерт 5 жовтня відвідали більше 50 тисяч осіб з різних міст України, в тому числі, не дивлячись на складнощі перетину КПВВ і небезпеку бути незрозумілими з боку так званої влади "ДНР", послухати Святослава Вакарчука приїжджали жителі окупованих територій. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на "Вести".

"Це щось нереальне! Люди плакали, співали разом з Вакарчуком! Зажигали вогні в пам'ять про загиблих українських військових. Така потужність відчувалася там! А після концерту молодь, яка розійшлася по місту співала гімн України", - поділилася своїми враженнями від концерту жителька Краматорська Галина.

Перед початком виступу Святослав Вакарчук відвідав сусіднє місто Слов'янськ, де поспілкувався зі студентами Державного педагогічного Університету і з задоволенням давав автографи, фотографувався з молоддю. Сам концерт розпочався з невеликим запізненням в 10 хвилин. Зі сцени звучали пісні з нового альбому "Без меж", а також хіти минулих років. Незважаючи на тривалий тригодинний концерт, жителі Донбасу відпускати "Океан Ельзи" не хотіли, тому кілька разів Вакарчук виходив на біс. Сам виконавець залишився задоволений гостинністю і атмосферою Краматорська. "Краматорськ! Весь Донбас сьогодні з нами! Історичний концерт", - написав він на своїй сторінці в Фейсбук.

За емоційним виступом "Океану Ельзи" стояла серйозна підготовка до заходу. Співробітники поліції забезпечили охорону не тільки самого міста, але і під'їздів до нього. Ще з ранку всіх, хто прямував у бік Краматорська, перевіряли на блокпостах. У самому місті бажаючих пройти на концерт пропускали через "рамку" і ретельно відсівали підозрілих осіб.

Знайшлися і незадоволені роботою поліцейських. "Це повний провал. Ні Краматорськ, ні команда Максима Єфімова виявилися не готові до заходу такого масштабу, як концерт найзначнішою української рок-групи. Безкоштовний концерт, який повинен стати незабутнім святом для всіх, став, як це завжди і буває в Краматорську, вечіркою для обраних.

Не менш 10-15 тисяч чоловік просто не пустили. Навіть в фанзону. Так що там фанзона, - в простір навколишній її на 100 метрів (!) не дивлячись на те, що там нікого, крім тих, хто не пускав, не було. Маса людей, дітей, на відміну від мене, що їхали п'ять годин навіть з прифронтової Авдіївки в результаті поцілували напис "міліція" на спині. Тисячі людей, особливо дітей, запам'ятають це розчарування на все життя", - вважає ображений житель області Сергій Кириченко.

Інші користувачі мережі інтернет підтвердили цей факт, правда з поправкою, що через якийсь час все-таки всіх бажаючих пропустили. "Якщо у когось до цього були сумніви, що Донецька область - це Україна, то вчорашній концерт, думаю, розвіяв їх. Десятки тисяч людей співали українські пісні і ридали від переповнюючих їх емоцій", - також поділився своїми емоціями після концерту житель Слов'янська Валерій.

А ще Вакарчук пообіцяв виступити в звільненому Донецьку. "Я доведу цю справу до кінця", - пообіцяв український виконавець, згадуючи як зірвався його концерт в столиці Донбасу через захоплення міста в 2014 році.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...