Як дресированих тварин: Навіщо Москва нацькувала один на одного ватажків терористів на Донбасі

У Кремлі розуміють, що найближчим часом повернути Донбас на своїх умовах Україні не вдасться, тому вирішили підштовхнути Захарченка та Плотницького до внутрішньої боротьби за владу.

Ватажки терористів Захарченко і Плотницький. Ілюстрація:news.bigmir.net

Ситуація в окупованих Росією Донецькій і Луганській областях все більше нагадує світ тварин, де переважає природний процес. У Кремлі розуміють, що найближчим часом повернути Донбас на своїх умовах Україні не вдасться, тому вирішили підштовхнути ватажків "ДНР" Олександра Захарченка та "ЛНР" Ігоря Плотницького до внутрішньої боротьби за владу, оголосивши про бажання об'єднати дві "республіки" в одну. Про це це йдеться на сайті Інформаційний спротив, зазначають Патріоти України.

На сьогодні фаворитом Кремля названий Олександр Захарченко. Саме через це між лідерами угруповань виникли суперечки. "Не дивлячись на свою стриманість і приховану публічність Ігор Плотницкий не збирається поступатися своїм місцем ватажку банди з сусідньої "республіки".

З огляду на налагоджені бізнес-потоки, Плотницкий ризикує залишитися не при справах і все втратити, тому бойовики не тільки плетуть один щодо одного інтриги, а й провокують збройні сутички на кордоні областей.

Ще до заяви Кремля про бажання об'єднати дві "республіки" в одну Захарченко неодноразово намагався усунути Плотницького, але поки безрезультатно. На кону головний ласий шматок Плотницького - це контроль за всім видобутком вугілля в Луганській області", - повідомляє видання.

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...