Як криворіжці зустріли Соболєва зі звісткою про перевибори в їхньому місті (відео)

Верховна Рада таки призначила дострокові вибори у Кривому Розі. Мешканці міста зустріли це рішення оплесками.

Криворіжани радіють перемозі. Фото: скріншот з відео.Перевибори мера у Кривому Розі відбудуться 27-го березня, після двох місяців протестів жителів міста Верховна Рада таки призначила там дострокові вибори - з огляду на численні фальсифікації та сумнівну перемогу чинного мера Юрія Вілкула. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Екс-регіонали з Опозиційного блоку у парламенті назвали рішення Ради змовою проти них. Їхні опоненти визнають, що рішення з юридичного погляду не бездоганне. Проте, кажуть, парламенту довелось втрутитись і знайти вихід із глухого кута, коли результати виборів сфальсифіковано, а ЦВК і суди відмовляються це визнавати.

У коаліції говорили про те, що юридично чистого виходу немає і все відкладали рішення, доки фракція "Самопоміч" не вдалася до стандартного методу парламентського тиску: заблокувала трибуну і заявила, що бойкотуватиме всі голосування, поки не врегулюють питання виборів у Кривому Розі. Нарешті домовились: нові вибори об'єднати з роботою над помилками - ухвалити ще один закон, який дозволить партіям відкликати депутатів-перевертнів, які пройшли до місцевих органів влади за партійними списками. Такий закон ухвалили лише у першому читанні. А от дострокові вибори у Кривому Розі призначили на 27 березня. Криворіжці, які два дні спостерігали за перипетіями з балкона сесійної зали, відреагували оплесками. А от парламентські соратники Вілкула демонстративно голосували проти і таке рішення назвали беззаконням.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...