Як не прикро повідомляти, але для Росії Трамп - "корисний дурник", - екс-глава ЦРУ

Трамп опирається тому факту, що Росія втрутилася в американський виборчий процес, а тепер президент США знову дав росіянам фору, повідомивши конфіденційні дані розвідки про ІДІЛ главі МЗС РФ Лаврову.

Дональд Трамп. Фото:BBC

Колишній глава ЦРУ Майкл Гейден проаналізував "дивну прихильність" Дональда Трампа до Володимира Путіна. У публікації для The Washington Post він називає президента США "корисним дурником" Росії, інформують Патріоти України.

"Цей термін радянських часів описує наївну людину, яку Кремль зазвичай зневажав, але яку міг підштовхнути робити корисні для себе речі. Як не прикро повідомляти, але після шести місяців після обрання Трампа термін "корисний дурник" досі здається цілком доречним для аналізу його дій," – констатує Гейден.

Трамп опирається тому факту, що Росія втрутилася в американський виборчий процес, йдеться далі, а тепер президент США знову дав росіянам фору, повідомивши конфіденційні дані розвідки про ІДІЛ російському дипломату Сергію Лаврову, зазначає автор статті.

"Звичайно, президент має абсолютну владу розсекречення і на практиці повинен мати більшу свободу дій щодо того, якою інформацією він хоче ділитися з іншими країнами. Але тут питання не в повноваженнях глави держави загалом, а в роботі конкретного президента", – розмірковує американський чиновник.

Керування державою є новизною для Трампа. Він є одним з найменш досвідчених президентів в історії країни. Немає жодних доказів у його зацікавленості або навіть глибокому інтересі до процесів, які відбуваються в уряді США. У нього мало міжнародних знань за межами нерухомості і бізнесу.

Але навіть з таким тонким портфоліо, він, здається, неспроможний змиритися зі своєю недосвідченістю. Судячи з усього, президент ставиться з нетерпінням до процесу навчання необхідним навикам, будучи неприродно впевненим у своїх власних знаннях та інстинктах, байдужим і, можливо з відчуттям зневаги, до органів державної влади, покликаних допомогти йому домогтися успіху.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...