Як уникнути похмільного синдрому після святкового застілля, - поради німецького експерта

Вживати алкоголь краще після прийому жирної і білкової їжі. Також зменшити неприємні відчуття допоможуть солоні і мариновані закуски.

Як боротися з похміллям. Фото: www.podotv.net

Експерт Ізебелль Келлер з Німецького суспільства харчування у Бонні розповіла, як уникнути похмільного синдрому після щедрого святкового застілля. Спеціаліст дала кілька важливих порад, які допоможуть уникнути тяжкості і болю в голові, нудоти і запаморочення на ранок після свята. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Styler.

Келлер радить уникати прийому міцних алкогольних напоїв. Чим більше доза алкоголю, тим більше утворюється токсичних речовин, здатних зіпсувати самопочуття на тривалий термін. Також відмовтеся від грогу, глінтвейну, лікеру та ігристих вин. Ці напої в силу температури, високого вмісту цукру або газів можуть швидко викликати головний біль і нудоту, так як підвищують кровообіг слизової шлунка і прискорюють всмоктування алкоголю в кров.

Експерт радить пити воду періодично. Неприємні відчуття зменшить достатня кількість випитої води. Краще перед сном випити склянку чистої води з розчиненою таблеткою препарату магнію. Ще намагайтеся вживати алкоголь після прийому жирної і білкової їжі. У наповненому такими продуктами шлунку алкоголь всмоктується повільніше, він виявиться в крові набагато пізніше.

Приймайте під час застілля і на наступний день солоні і мариновані закуски. Сіль компенсує втрати мінеральних речовин, а кислоти сприяють швидкому розкладанню алкоголю. Крім того, після вечірки постарайтеся добре розслабитися, краще провести час в заняттях нескладними фізичними вправами: біг, лижі, велосипед і плавання. Такі заняття рекомендовані всім, хто страждає головним болем.

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...