Як врятувати позиції РПЦ: Новинський ініціював обмежувальні заходи від рейдерів у церковній сфері

Політик закликає всіх підтримати цю ініціативу, що нібито встановлює статус-кво у питанні міжцерковних відносин, і захищає будь-яку релігійну організацію.

Вадим Новинський. Фото: Business.ua.

Ще в листопаді 2014 року народний депутат Вадим Новинський подав до секретаріату Верховної ради проект Постанови Верховної Ради України Про право власності та право користування релігійних організацій на майно №1436 від 11.12.2014 року. Він буде наполягати на його прийнятті в найближчий час. Про це повідомляє політик на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Зараз, після хвилі захоплень храмів активістами в балаклавах, що відбувалися за підтримки місцевої влади (39 випадків по країні), після законодавчих провокацій окремих представників влади з метою узаконити ці захоплення і створити умови для нових, після антиправославної вакханалії у ЗМІ від імені представників “партії війни” в суспільно-політичному, журналістському та чиновницькому середовищі, прийняття такої Постанови стало б серйозною перешкодою, серйозним заслоном для розпалювачів міжцерковного конфлікту", – переконаний Вадим Новинський.

У пояснювальній записці до проекту було викладено наступне:

– Виходячи зі складної політичної, економічної ситуації в Україні, великим ризиком скоєння масових заворушень, хвилювань, захоплень будівель, в тому числі і культових будівель, прийняття даної Постанови є додатковою гарантією недопущення незаконного позбавлення релігійних організацій … права власності на майно, придбане законним шляхом, а також права користування релігійних організацій тим майном, яке було передано їм на законних підставах державою, громадськими організаціями та громадянами. Ухвалення цієї Постанови є додатковою необхідною гарантією збереження майна, становить величезну історичну, культурну, художню цінність, заборону його незаконного знищення, пошкодження, видалення.

Проектом Постанови запропоновано встановити додаткові обмеження щодо незаконного позбавлення релігійних організацій права власності на майно, яке їм належить і права користування майном, переданим їм на законних підставах державою, громадськими організаціями та громадянами.

Сподіваюся на те, що в стінах нашого Парламенту знайдеться достатньо розсудливих народних обранців, незалежно від їх партійної прописки та політичних поглядів, які розуміють наскільки важливо зараз дати відсіч авантюристам, які бажають погрітися біля розпалюваного ними в Україні багаття релігійного конфлікту, – каже депутат.

Також політик закликає всіх підтримати цю ініціативу, що встановлює статус-кво у питанні міжцерковних відносин, і захищає будь-яку релігійну організацію від рейдерства та узаконеного насильства. Нагадаємо, раніше Вадим Новинський заявив, що ухвалення законопроекту про рейдерське захоплення церков дасть старт міжцерковній війні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...