Як запобігти "неприємним сюрпризам" у разі захворювання на грип

Без призначення лікаря приймати ліки не слід.

Грип. Фото: "Сегодня"

У разі захворювання одним з циркулюючих в Україні штамів грипу потрібно викликати лікаря, особливо це стосується випадків хвороби дітей і людей старшого віку. Про це провідний науковий співробітник Національного дослідницького інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л. Громашевського Алла Мироненко розповіла в інтерв'ю "Главреду", повідомляють Патріоти України.

"Все залежить від ситуації. Якщо немає нічого важкого, то можна обійтися тим, що залишаєшся вдома, великою кількістю гарячих напоїв. Якщо занадто висока температура, то можна намагатися її знижувати. Якщо вона знижується, то все добре", - підкреслила епідеміолог.

"Дітям і літнім людям потрібно одразу викликати лікаря, тому що можуть бути різні "сюрпризи". У дітей - особливо. Хоча, думаю, дітям лікаря все викликають, оскільки динаміка хвороби може бути така швидка, що тягнути не доводиться", - говорить медик .

За її словами, у важких випадках застосовуються відомі противірусні препарати. Є імуноглобуліни, які добре допомагають вийти з цього стану. У клініках використовуються саме вони, але без призначення лікаря приймати їх заборонено. Говорячи про те, коли можна чекати спалаху грипу в цьому сезоні, Алла Мироненко розповіла: "Ми очікуємо, що пік захворюваності буде до кінця січня або на початку лютого".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...