"Як же ви наполягаєте на проведенні виборів там, де вашим співробітникам небезпечно перебувати навіть годину?", - Геращенко - депутатам Європарламенту, які не поїхали на Донбас

За два дні до початку ПКА украінська сторона отримала офіційного листа, що президент Європарламенту і всі голови політгруп і фракцій обговорювали майбутній візит делегації своїх депутатів і вирішили обмежити його тільки Києвом.

Візит європейських політиків у госпіталь ім. Мечникова. Фото: "Фейсбук".

Свій офіційний візит в Україну депутати Європейського парламенту обмежили лише відвідуванням Києва. А в окупований Донбас дали згоду їхати тільки три представника. До візиту гостей ретельно готувалися з травня місяця, розроблявся маршрут відвідування, узгоджувалися багато деталей перебування євродепутатів в Україні. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на запис на сторінці віце-спікера Верховної Ради України Ірини Геращенко у "Фейсбуці".

Ось що вона написала: "За два дні до початку ПКА украінська сторона отримала офіційного листа, що президент Європарламенту і всі голови політгруп і фракцій ( так звана конференція керівників Європарламенту на чолі з президентом ЄП) обговорювала майбутній візит делегаціі своіх депутатів в Украіну і прийняла рішення ОБМЕЖИТИ офіційну програму тільки Києвом, через безпекову ситуацію.
Звичайно, депутатам не можна нічого забороняти. Тому Європарламент заборонив їхати своім співробітникам. Не дозволяється іхати перекладачам і жодному співпробітнику Європарламенту - через безпекову ситуацію! А депутатам рекомендували обмежити офіційний візит лише безпечним Києвом, а далі, мовляв, хто вже захоче -то іх неофіційна справа.

І ми дякуємо тим трьом європейським політикам, єдиним, які прийняли рішення - їхати! В нас є великі питання до наших європейських колег: а як же ви наполягаєте на проведенні виборів на територіях, де вашим співробітникам небезпечно перебувати навіть годину? А як там перебуватимуть спостерігачі , мовчу вже про безпеку виборчих дільниць...і взагалі, РФ же гарантувала режим тиші... Там живуть тисячі украінців - хто подбає про їх безпеку? Чи вибори потрібні лише для галочки, а не справжні?...

Очевидно, що це - подвійні стандарти і ми будемо говорити про це на кожній міжнародній зустрічі! Ми дякуємо Ребеккі Хармс і ії колегам Міхаелю Боні і Яроміру Стетіні, які сказали, що їм соромно за таке рішення президентського комітету і які , попри все, поіхали своіми очима побачити " перемир'я".

Наш візит розпочався з Дніпра, з лікарні імені Мечникова. За два роки тут врятували 2 тисячі наших солдатів. Й сьогодні реанімація забита дуже важкими пораненими - з Авдіївки, промзони, з інших населених пунктів. Всі вони доставлені після чергового проголошення режиму тиші, вже у вересні. Режим тиші щодня порушується бойовиками.

Європейські колеги були шоковані характером побачених ран, відірваними кінцівками, складеними наново ногами, зашитими тілами зовсім юних хлопців, майже дітей. " Ми захищаємо Батьківщину"- шепотів хлопець, якому видалили нирку і півшлунку... Чи пам' ятають самі деякі європейці в пафосі своіх слів - повчань про цінності, про те, як це - захищати Батьківщину? Ми можемо іх цьому повчити. Доя нас це - найвища цінність.

В лікарні європейським депутатам показали колекцію куль, осколків від мін і "Градів", що іх витягли з понівечених молодих украінців, які захищають європейські цінності - прав на свободу, незалежність і гідність.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...