Які продукти врятують від втоми: Поради дієтолога

"Сирий" шоколад, водорості та скумбрія допоможуть, коли у організму мало сил.

Втома. Фото: "Моє здоров'я"Британський дієтолог Касандра Барнс розповіла про шість суперпродуктів, які помагають боротися з відчуттям хронічної втоми. Якщо розпочати день із сухого сніданку, тостів чи круасанів, то, скоріше за все, ваша енергія випарується вже до 11-ої години. То що ж треба вживати? Про це пише The Daily Mail, передають Патріоти України.

Цільне зерно

Цільнозернова вівсяна каша на сніданок багата на харчові волокна, які надовше дають відчуття ситості та енергійності. А ще в ній є магній, В1 та В6, каже Барнс.

Високопротеїнова паста

Звичайна тарілка макаронів із борошна вищого ґатунку не забезпечить вас енергією надовго. Рівень цукру в вашій крові підніметься, а потім різко впаде, і ви відчуєте втому. Натомість спеціальна високопротеїнова паста містить протеїну вдвічі більше за звичайну, а ще вдвічі більше тих самих харчових волокон. Вони розщеплюються та вивільняють енергію значно повільніше.

"Сирий" шоколад

Підйом рівня цукру в крові після споживання звичайного шоколадного батончика буде швидким, але нетривалим. Тоді ж як смаколик, виготовлений із необсмажених какао-бобів, ще й без рафінованого цукру такого ефекту не спричинить, а додасть енергії, ще й магнієм та залізом вас заправить.

Скумбрія

Ця риба є одним із найбагатших джерел В12, що співпрацює з залізом для побудови здорових еритроцитів, які розносять кисень по вашому тілу. Також у скумбрії є інші вітаміни групи В та магній, що помагають організмові видобувати енергію з їжі. Ще один бонус – Омега-3 та велика кількість протеїну.

Вода

Чи не може бути таке, що ви почуваєтеся втомленими, бо не п’єте достатньо води? Адже вона допомагає поживним речовинами та кисневі діставатися туди, де вони потрібні, відіграючи важливу роль у хімічних реакціях розщеплення молекул їжі.

Барнс радить випивати 1,5-2 літри води на день. У цю кількість можна зарахувати супи, безкофеїнові чаї та розведені водою фруктові соки.

Морські водорості

У раціоні середньостатистичної людини, як правило, бракує йоду. А він дуже потрібен для продукування гормонів щитоподібної залози, які відіграють важливу роль у метаболізмі та здатності організму отримувати енергію з їжі. Один із симптомів дефіциту йоду – це хронічна втома. А найкраще його джерело – це якраз і є морські водорості.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...