"Якщо Росія застосує авіацію - ми жорстко відповімо і відіб'ємо Донбас", - спікер АТО

В такому випадку Росія перестане бути членом Ради безпеки ООН і введення миротворчого контингенту стане можливим.

Андрій Лисенко. Фото: ukraineunderattack.org.

Керівник прес-служби Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко розповів про те, що буде якщо Росія застосує авіацію на Донбасі. Про це він заявив в ефірі телеканалу 112 Україна, передають Патріоти України.

В такому випадку Росія перестане бути членом Ради безпеки ООН і введення миротворчого контингенту стане можливим, заявив Лисенко. Також він вважає, що згортання Росією операції в Сирії не матиме впливу на конфлікт на Донбасі, оскільки там не проводяться повітряні операції, на відміну від Сирії.

"Якщо, не дай Бог, РФ застосує авіацію, вона відразу автоматично буде визнана стороною конфлікту. Радбез ООН тут же збереться в онлайн режимі на екстрене засідання і РФ тут же буде усунена, як член Ради безпеки ООН від голосування і тоді стане можливим введення міжнародного миротворчого контингенту на територію України", - каже Лисенко, підкреслюючи, що такого сценарію боїться і сам Путін.

Також Лисенко констатував, що дуже багато військових з РФ більше не хочуть їхати воювати на Донбас. "Така інформація і від розвідки, російські офіцери задають питання, що це військові злочини і відмовляються воювати на Донбасі", - додав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...