Ярош висловився стосовно можливості прямих переговорів з маріонетками Путіна на Донбасі

Екс-глава "Правого сектора" додав, що говорив на цю тему з нардепом Надією Савченко, позиція якої з цього питання збігається з його, і яку невірно інтерпретували ЗМІ.

Дмитро Ярош. Фото: ipress.ua.

Україні немає сенсу вести переговори з ватажками "ДНР" та "ЛНР", оскільки від їх точки зору нічого не залежить. Про це заявив в інтерв'ю Espreso.tv позафракційний народний депутат, колишній лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош, передають Патріоти України.

"Що стосується переговорів - я категоричний противник прямих переговорів, крім тих випадків, коли мова йде про заручників. Коли є конкретна тема про заручників - це допускається у всьому світі. Вести ж будь-які політичні переговори - вони маріонетки, вони нічого не вирішують, і такі переговори не мають ніякого сенсу", - зазначив він.

Екс-глава "Правого сектора" додав, що говорив на цю тему з нардепом Надією Савченко, позиція якої з цього питання збігається з його, і яку невірно інтерпретували ЗМІ. І зазначив, що вирішити проблему з російською окупацією сходу України можна тільки комплексно.

"Наприклад, Мінськ-1, коли ми ще були дуже слабкі, коли боєздатні частини ЗСУ були практично розгромлені російськими військами, які перейшли кордон, коли треба було затягувати час, щоб зібрати сили і не віддати території - дипломатичний шлях був цілком зрозумілий і виправданий. Однак ані Мінськ, ані ОБСЄ не вирішують питання сьогодні - ми це бачимо", - заявив Ярош.

Нардеп нагадав, що аналогічні приклади вдає із себе Абхазія, Південна Осетія, Нагірний Карабах і Придністров'я. "Будь-які регіони, де Росія провокувала конфлікти - вони ніколи для тієї держави не закінчувалися позитивно, вони заморожувалися, ставали постійною зоною дестабілізації для держави. Тому, на мій погляд, в нашій ситуації потрібен комплекс заходів - і дипломатичні заходи, і підвищення обороноздатності нашої країни, і підготовка до проведення в потрібний момент миттєвої військової операції (як це було в Хорватії свого часу). Треба піднімати рівень наших спецслужб (і це вже частково відбувається), включати ісламський чинник, який існує в Росії, і рух опору на Північному Кавказі , і китайський фактор в Сибіру", - підсумував він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...