Євроскептики та сепаратисти біля керма: Чого чекати Україні після перемоги партії Берлусконі в Італії

​Прихід до влади в Італії коаліції з партією екс-прем’єр-міністра Сільвіо Берлусконі, на думку експертів, не на руку Україні.

Берлусконі і Путін. Ілюстрація:РИА Новости

Після парламентських виборів в Італії, які відбулися в неділю, 4 березня, в політику знову повернувся колишній прем'єр-міністр країни і глава лідируючої коаліції партій 81-річний Сільвіо Берлусконі (за прогнозами, коаліція повинна отримати більше 37%). Сам очолити уряд він не зможе через судимість за несплату податків, але нічого не заважає йому стати "сірим кардиналом". Про це пише Politeka, передають Патріоти України.

Слід відзначити, що парламентські вибори в Італії позначаться не тільки на Європейському Союзі, оскільки ця третя економіка ЄС, а й на наших співгромадянах, адже в “спекотній країні” проживають і працюють сотні тисяч українців.

Відомо, що в коаліцію під керівництвом Берлусконі входять євроскептики з "Ліги Півночі", які в минулому році провели «сепаратистський» референдум у Венеції та Мілані. «Ліга Півночі» виступає за надання незалежності провінціям П’ємонт, Венето і Ломбардія – це близько половини Італії з 34 млн жителів.

Експерт – міжнародник Олег Кравченко нагадує, що Берлусконі - давній друг Путіна, тому зараз коаліція колишнього прем’єра виступає за зняття санкцій з РФ і визнає Крим російським.

Криза в Італії вже відбивається на українських заробітчанах. Наприклад, італійці все рідше наймають прислугу і доглядальниць для літніх батьків – багато хто економить через падіння доходів. Знайти гарне місце – це щастя.

“Платять погодинно, набігає близько € 600 на місяць (більше 19 тис. грн), але часто потрібні помічники лише на кілька годин в тиждень. Доводиться шукати різні підробітки, це дуже вимотує”, – розповіла колишня львів’янка Галина Іванків, яка зараз працює під Неаполем.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...