"Іхтамнєти причаїлися": На Донбасі почали активніше приховувати російських військових

Збільшуються межі територій навколо розташування військових частин, на які забороняється прохід цивільному населенню.
Російські військові в Україні. Фото: People IN.

Російське військове командування ініціювало проведення посилених заходів, спрямованих на приховування присутності своїх військ на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє управління розвідки Міноборони, передають Патріоти України.

Зазначається, що з цією метою військовослужбовцям 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ заборонено носіння на військовій формі шевронів та інших позначок, що можуть вказувати на їх приналежність до конкретного з'єднання, військової частини або підрозділу.

Крім того, збільшуються межі територій навколо розташування військових частин, на які забороняється прохід цивільному населенню. "Місцевих мешканців, які проживають поблизу військових частин попереджено про відповідальність за збирання та зберігання будь-яких предметів військового призначення, особливо гільз, патронів у т.ч. решток (осколків) боєприпасів. Все знайдене місцеві мешканці повинні в обов'язковому порядку здавати до найближчих військових комендатур", - йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, зібрані рештки будуть піддаватися ретельному "аналізу" з метою активізації провокативних звинувачень ЗС України в обстрілах цивільного населення та заперечень щодо здійснення обстрілів російсько-терористичними військами зі знищенням відповідних доказів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...