Імені Короля Данила та "Чорні запорожці": Під час військового параду на День незалежності окремим частинам ЗСУ присвоять почесні історичні назви (відео)

Вітчизняні армійці посилено тренуються крокувати на столичному заводі "Антонов".

Репетиція параду. Фото:скрін відео

Під час військового параду на День Незалежності України деяким військовим частинам присвоять почесні історичні назви. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на 5 канал.

Так, 72-та окрема механізована бригада отримає ім'я "Чорні запорожці", а 24-та бригада - ім'я "Короля Данила".

""З'являється Іван Виговський, з'являється Євген Коновалець. Тобто це знакові імена для української мілітарної історії з одного боку. І це знакові імена для протистояння російській інформаційній агресії. Якщо ми згадуємо Івана Виговського, то це 1659 рік – перемога над московськими військами під Конотопом.

Якщо ми згадуємо 72-гу бригаду, якій присвоюється ім'я "Чорних запорожців", то це наш славетний підрозділ 17-21 років, який теж відзначився у боротьбі проти російської агресії… Головне, щоб наші військові розуміли, що вони не з'явилися на пустому місці", - сказав історик Василь Павлов.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...