Інноваційна турецька тканина може зробити солдатів НАТО "невидимками"

Спеціальна тканина, випробувана на збройних силах Туреччини, розподіляє тепло людського тіла так, щоб обдурити тепловізійні камери.

Солдати НАТО стануть неведимками? Ілюстрація: РБК.

Туреччина розробила для НАТО інноваційний матеріал, завдяки якому солдати Північноатлантичного альянсу стануть невидимі для радарів та тепловізорів. Про це повідомляє Newsweek, передають Патріоти України.

Спеціальна тканина, випробувана на збройних силах Туреччини, розподіляє тепло людського тіла так, щоб обдурити тепловізійні камери. Вона також полегшує можливість сховатися від приладів нічного бачення та інших детекторів.

Хоч новий турецький винахід не зробить солдатів невидимими для неозброєного ока, проте він, за словами експертів, може підвищити рівень безпеки військових. "Якщо ця технологія себе виправдає, то вона буде дуже важливою", – заявив військовий консультант Джеймс Білбро.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...