"Йоббіків" стане менше: Парламентарія ЄС з Угорщини звинуватили в шпигунстві на користь РФ

Хоча Бела Ковач назвав звинувачення "безпідставними", він збирається покинути "Йоббік", щоб не шкодити партії в подальшому.

Бела Ковач. Фото: Німецька хвиля.

Депутат Європарламенту Бела Ковач, який представляє угорську ультраправу партію "Йоббік", звинувачений в шпигунстві на користь Росії і обмані інститутів ЄС. З такою заявою виступила Генпрокуратура Угорщини в середу, 6 грудня, в Будапешті, передають Патріоти України із посиланням на DW.

Звинувачення на адресу Ковача базуються на тому, що він, будучи депутатом Євросоюзу, брав на роботу співробітників, які не виконували ніякої діяльності, але отримували зарплату. Прокуратура оцінює передбачувані збитки в 21 тисячу євро. Хоча Ковач назвав звинувачення "безпідставними", він збирається покинути "Йоббік", щоб не шкодити партії в подальшому.

У 2015 році Ковача позбавили депутатської недоторканності через підозри в шпигунстві проти інститутів ЄС на користь Росії. Вперше звинувачення на його адресу з'явилися в угорській проурядової газеті в травні 2014 року, незадовго до виборів в Європарламент. Стверджувалося, що політик контактує з представниками російських спецслужб, починаючи з 2010 року.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...