Його там не було: Мінкульт Росії прокоментував знесення будинку Тараса Шевченка

Росіяни стверджують, що будівля була визнана пам'яткою культури помилково.

Будинок Шевченка в Оренбурзі. Фото: bigmir.net.

Український письменник і художник Тарас Шевченко ніколи не жив в російському Оренбурзі в "Будинку Тараса Шевченка", який був знесений влітку 2015 року. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на міністерство культури Оренбурзької області, передають Патріоти України.

Так, цінність даної будівлі нібито була переоцінена, і воно було визнано пам'яткою культури помилково. "Експерти встановили, що даний об'єкт культурної спадщини не володів тими історико-культурними характеристиками, на підставі яких він був прийнятий постановою Ради Міністрів Української РСР від 04.12.1974 № 624 на державну охорону як пам'ятка республіканського значення. Поет ніколи не проживав в цьому будинку" , - повідомив представник міністерства.

За словами чиновника, губернатор Оренбурзької області в 2011 році звертався до міністерства культури РФ з питання про виключення цього будинку з єдиного державного реєстру об'єктів культурної спадщини РФ, але це питання вирішено не було. Відзначається, що за фактом знесення "Будинки Тараса Шевченка" було порушено кримінальну справу за статтею КК РФ "Знищення або пошкодження об'єктів культурної спадщини".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...