"Іскандери" вже не сміються: До Естонії з США прибули високомобільні реактивні системи залпового вогню HIMARS (фотофакти)

РСЗВ перекинуті в Естонію для підвищення рівня взаємодії союзників і навчання естонських військовослужбовців враховувати присутність такої зброї на полі бою.

Американські РСЗВ. Фото: 5 канал.

У вівторок, 14 червня, в Естонію вперше прибули американські реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) M142 HIMARS. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на 5 канал, дві батареї HIMARS візьмуть участь у міжнародних навчаннях Saber Strike в Тапа і на центральному полігоні ЗС Естонії.

У штабі 2-го кавалерійського полку ЗС США пояснили, що РСЗВ перекинуті в Естонію для "підвищення рівня взаємодії союзників і навчання естонських військовослужбовців враховувати присутність такої зброї на полі бою". "РСЗВ візьмуть участь у бойових стрільбах на центральному полігоні. В основному ми зосередимося на процедурах обміну інформацією і виклику вогню між нами й нашими союзниками", - пояснив журналістам майор Вардар.

HIMARS (High-Mobility Artillery Rocket System) - це високомобільна реактивна система залпового вогню, призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО і вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів, а також для надання вогневої підтримки своїм підрозділам і засобам підтримки. Система призначена для стрільби керованими й некерованими ракетами. Максимальна дальність - 300 км. Перекинуті в Естонію системи візьмуть участь у другому етапі навчань, в який будуть залучені штурмова авіація, ударні вертольоти і 155-мм гаубиці M777.

Зазначимо, Альянс цього року підтвердив плани розширення військової присутності в Східній Європі як реакцію на дії Росії. Після анексії Криму в 2014 році в Балтійських країнах було посилено місію Балтійського повітряного патруля, було збільшено кількість військових навчань у регіоні, відкрито невеликі штаби НАТО в кожній із Балтійських країн. У Литву, Латвію, Естонію та Польщу США направляють по роті військових на основі ротації. Реагуючи на дії Росії в Україні, інші союзники теж почали частіше відправляти своїх військових на спільні навчання, проте роблять це не регулярно.

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...