Юрі страшно: Кум Кучми та Ющенка з "Опоблоку" побачив, що українці бояться виходити на вулицю

Нардеп розкритикував і нову поліцію, наголосивши, що "селфі і звітами на Фейсбуці" людей не захистиш.

Юрій Павленко. Фото google.com

Влада зобов'язана забезпечувати безпеку на вулицях, а не лякати військовим переворот. Про це заявив народний депутат від "Опозиційного блоку" Юрій Павленко, відповідаючи на питання журналістів, з нагоди Дня національної поліції, який цього року вперше святкують в Україні. Новину передають Патріоти України.

"Нынешняя власть обязана обеспечить порядок на улицах наших городов и вести эффективную борьбу с преступностью, а не пугать граждан военным переворотом, как это делают некоторые провластные депутаты. Украинцы и так боятся выходить на улицы, где стали намного больше грабить и убивать", - сказав Павленко.

За його словами, коли по ТБ називають сотні вбитих у Туреччині під час спроби перевороту, і наші політики розповідають, що таке чекає і на Україну, це має вигляд спроби залякати суспільство та ще більше дестабілізувати ситуацію в країні.

"При этом большинство депутатов, пугающих страну переворотом, из провластных фракций. Если они представляют власть, они имеют в своих руках все рычаги, чтобы предотвратить переворот, о котором говорят. Если же нет, то это означает, что в стране вообще нет власти, которая может взять на себя ответственность за жизни граждан", - підкреслив Павленко.

Він зазначив, що це відбувається на фоні збільшення кількості тяжких й особливо тяжких злочинів.

"По данным Генпрокуратуры, в 2013 году в Украине было зафиксировано 13 тысяч особо тяжких преступлений, а в 2015-ом — уже 21,5 тысячи. Число умышленных убийств за последние два года выросло с 5,9 тысяч до 8,2 тысяч. Участились квартирные кражи. Большинство преступлений, о которых заявляют граждане, остаются нераскрытыми. Так, нераскрытыми остались почти 2 тысячи разбойных нападений, более 15 тысяч грабежей и 200 тысяч краж (из них 17 тысяч – жилищ украинцев), совершенных в течение прошлого года.", - підкреслив політик.

Однак, він висловив упевненість у тому, що розслідувати всі ці злочини "сьогодні елементарно нікому".

"Профессиональные квалифицированные следователи подверглись люстрации, районные и областные отделения полиции – реформированию" - підкреслив Павленко.

Політик впевнений, що "бравурними звітами у Facebook і селфі – людей не захистити".

"Для улучшения криминогенной ситуации власть обязана усилить контроль над оборотом оружия в Украине, распустить все незаконные вооруженные формирования, которые превратились в банды, вернуть в силовые структуры профессионалов, уволенных из-за люстрации. Если нынешний руководитель МВД Арсен Аваков не в состоянии этого сделать – он должен уйти в отставку", - завершив народний депутат.

До слова, Юрій Павленко є кумом екс-президента України Леоніда Кучми та дружини Віктора Ющенка.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...