Юрій Луценко розповів про "кримінальну справу" проти Яценюка

Генпрокурор запевнив, що якщо будуть конкретні факти зловживань з боку будь-якої посадової особи в Україні, то він готовий їх розслідувати.

Арсеній Яценюк та Юрій Луценко. Фото: 24tv.ua.

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що для розслідування кримінального провадження стосовно екс-прем'єра Арсенія Яценюка немає достатніх підстав. Про це він заявив на брифінгу в Києві, передають Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

«Виходячи з того, що ця справа вже кілька разів відкривалася і закривалася, то перше моє враження, що це справа - виключно політичний піар народного депутата Сергія Капліна», - сказав він. Луценко додав, що ще не вивчив матеріали справи, але, за його словами, ніяких нових аргументів для розслідування наведено не було, в тому числі і судом.

«Боюся, що це використання законодавства, яке зобов'язує відкривати провадження за будь-якою заявою виключно для піар-акції», - сказав він. Разом з тим, Луценко запевнив, що якщо будуть конкретні факти зловживань з боку будь-якої посадової особи в Україні, то він готовий їх розслідувати. «Ніяких недоторканних осіб в державі немає, але з іншого боку також необхідно навчитися відрізняти факти від словесного струсу повітря, чим зловживають, на жаль, багато народних депутатів», - сказав Луценко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...