Ізраїль випробовує нові безпілотники - «вбивці танків»

У разі успіху коштовна бронетехніка опиниться під загрозою знищення відносно дешевим засобом ураження, яке на відміну від звичайної ракети, спочатку вистежить жертву, а потім жорстоко розправиться.

Дрон Hero-400

Ізраїльська оборонна компанія UVision повідомила про початок випробувань нових засобів боротьби з броньованою технікою. Дрони створені на основі лінійки розроблених цією фірмою баражують боєприпасів Hero, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Боротися з танками «навчать» Hero-120 і Hero-400. Перший з них має злітну вагу 12,5 кг, з яких 3,5 кг - боєголовка. Він здатний знаходиться в повітрі 60 хвилин. Маса другого - 40 кг, в тому числі – 8-кілограмова боєголовка. Час перебування в повітрі - 4 години.

Компанія відзначає, що армії іноземних держав виявляють значний інтерес до лінійки боєприпасів, що баражують. Їх конструкція дозволяє наносити удари високої точності, уникаючи супутнього збитку. У разі необхідності оператор може скасувати атаку. Сімейство Hero включає шість видів боєприпасів, які прозвали "БПЛА-камікадзе". Найбільш мініатюрний з них - Hero-30 масою три кг. Найбільший - Hero-900. Його маса - 97 кг, з яких 20 - боєголовка. Ця модель здатна знаходиться в повітрі до семи годин.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...