Карма накрила руками "визволителів": В окупованому Криму на зрадників ЗСУ, СБУ та МВС щедро посипалося "каміння з неба"

​Колишніх українських військових, співробітників СБУ та МВС, які залишилися жити на півострові, виселяють з житла. Ні суди, ні "рішали" допомогти не можуть.

У Криму. Ілюстрація:24 Канал

В анексованому Криму зі службового житла разом з сім'ями викидають колишніх українських силовиків - співробітників СБУ, МВС, Міноборони та рятувальників. А спроби "бездомних" відстояти в судах квадратні метри, отримані за службу Україні, ні до чого не призводять. Про це йдеться на сайті pl.com.ua, передають Патріоти України.

Всі рішення самопроголошених судів написані як під копірку, ці квартири стали службовими або муніципальними, а служби не є правонаступниками України, тому всіх виганяють "без права на надання іншого житла". Йдеться про квартири на березі моря - в Ялті, Севастополі, Феодосії, Судаку і Керчі.

Виселимо всіх

У червні в Судаку суд постановив виселити з квартири Вадима Пилєва, його дружину Оксану і дітей - Івана та Дарину. Їх визнали такими, що втратили право користування житлом і зняли з реєстрації. Про це стало відомо з російського реєстру судових рішень "Судакт". Згідно з опублікованими там відомостями, Пилєв працював в органах внутрішніх справ міста більше 24 років. 3-кімнатну квартиру отримав в 2009-му. Міліціонер встиг попрацювати і на "нову владу". Після анексії Криму в ЗМІ він згадувався як замначальника ВВС Судака, а в 2016-му став пенсіонером.

Але суд вирішив, що він і його сім'я незаконно користуються службовою квартирою. І навіть аргументи колег з МВС, що чоловікові ніде жити, не вплинули на рішення виселити його з квартири.

Через суд намагається повернути квартиру в Феодосії і колишній співробітник СБУ Максим Бажанов. Він просить зобов'язати міськраду укласти «договір соціального найму», адже мешкає в квартирі з 2011 року. "А за українським житловим законодавством мене не можуть просто виселити, зобов'язані надати інше житло", - скаржився в суді силовик. Але в Криму так не вважають. Пояснюють, що діяльність на півострові СБУ припинила, а її майно стало муніципальним. Що цікаво, Бажанов фігурує в списку силовиків, які зрадили присягу, про що є відповідна заява СБУ.

Тільки в цьому році таких судових рішень сотні. Всі виселені - екс-силовики, які після анексії залишилися в Криму. Але на роботу їх не взяли або звільнили. Виганяють з квартири і тещу чинного співробітника зовнішньої розвідки України, 53-річного Ігоря Квітко. Службове житло в Ялті на вул. Сеченова він як співробітник СБУ отримав в 2004 році. Виселяти тещу зібралися примусово. "Факт небажання в добровільному порядку виселитися підтверджений в судовому засіданні, про це ж свідчить та обставина, що родичка продовжує проживати в квартирі і не має намірів її звільнити", - йдеться на "Судакт.ру".

У військових житло віджали відразу

Про проблему з виселенням з квартир знають, запевнила Ольга Скрипник з «Кримської правозахисної групи». Її колеги вже готують прес-конференцію з цього приводу.

За словами начальника прес-служби Генштабу ЗСУ Владислава Селезньова, постраждали також квартири тих військовослужбовців, які переїхали на материкову Україну після анексії, - їх "віджали", зламавши замки в дверях, і передали новим «господарям» зі служб військової контррозвідки, військової прокуратури та ФСБ РФ . «Службові квартири приватизовані, внесені в український реєстр нерухомості, але російські суди їх не визнають легітимними. У багатьох з тих, хто вийшов на материк, квартири просто віджали", - розповів Селезньов.

Що цікаво, не беруться допомогти в такій ситуації навіть "рішали", які в Мережі пропонують послуги з повернення віджатої нерухомості в Криму і до яких ми звернулися за "допомогою" під виглядом клієнтів. "Якщо приміщення службове і була тільки реєстрація, то зробити навряд чи щось вийде. Це лише було право користування, а не володіння", - розводить руками автор оголошення Ігор.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...