Кажете браття? - Росіяни все більше ненавидять Україну, Левада-центр провів нове опитування

З вересня 2015 р. ставлення українців до Росії майже не змінилося, а ставлення росіян до України погіршилося.

Росіяни проти українців. Ілюстрація: dt.ua.

Ставлення українців до Росії, як і раніше краще, ніж ставлення росіян до України. При цьому з вересня 2015 року ставлення українців до Росії практично не змінилося, а ставлення росіян до України погіршилося, про що свідчать дані спільного соцдослідження Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) та російської недержавної дослідницької організації "Левада-Центр". Новину передають Патріоти України.

Згідно з оприлюдненими у п'ятницю даними опитування, в Україні добре ставляться до Росії 36% опитаних (у вересні 2015 р. було 34%), в Росії до України - 27% (у вересні 2015 р. - 33%). Тобто кількість позитивно налаштованих росіян до України на 9 процентних пунктів менше, ніж українців - до Росії, причому з вересня 2015 р. ставлення українців до Росії не змінилося (збільшення на 2 процентних пункти є статистично незначущим), а ставлення росіян до України погіршилося (на 5 процентних пунктів).

Найбільша кількість позитивно налаштованих до Росії сконцентрована в Східному (55%) і Південному регіонах (44%), найменше - у Західному регіоні (21%). У Центральному регіоні добре ставляться до Росії 29% опитаних. Найбільша кількість негативно налаштованих до Росії сконцентрована в Західному регіоні (65%), найменша - у Східному (22%). У Центральному регіоні таку відповідь дали 55% опитаних, у Південному - 42%.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...