"Хакерські групи в РФ активно взаємодіють з державою" - експерт розповів про нові загрози від російської "армії тролів у погонах" (відео)

Говорячи про нові можливості ведення кібервійни, Анатолій Дробаха передбачив появу нових типів атак.

Ілюстрація:ZN.ua

Якщо хакерські групи в Росії можуть активно взаємодіяти з державою, то так звана "Армія тролів в погонах" здатна вести справжню війну. Таке припущення в прямому ефірі Обозревателя висловив експерт з кібербезпеки Анатолій Дробаха, інформують Патріоти України.

"Якщо в країні сильний контррозвідувальний режим в сфері інформаційної безпеки, то хакерські групи взаємодіють з державою. Можна припустити, що в Росії хакерські групи активно взаємодіють з державою", - сказав він.

За словами експерта, "це може бути і штатна група хакерів в погонах, і компанія хакерів, оформлена як та, яка займається інформаційною безпекою, але яка в той же час за державним замовленням може здійснювати певні дії". "Це може бути армія тролів або армія в погонах", які "в окулярах перед клавіатурою можуть вести реальну війну", - попередив Дробаха.

Говорячи про нові можливості ведення кібервійни, він передбачив появу нових типів атак. Експерт допустив активізацію атак на об'єкти інфраструктури з метою шантажу або проведення "активних заходів в мережі".

На побутовому рівні об'єктами хакерських атак можуть стати "розумні будинки" і навіть холодильники з сучасними системами управління. "Може дійти до того, що наш холодильник буде не тільки сповіщати хакерів про кількість і якість продуктів, а й здійснювати атаки на урядові установи України або Білого дому, що цілком можливо", - сказав Дробаха.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...