Хіти тижня. А жити ж хочеться: Чому від українця Ломаченка втікають суперники по рингу (відео)

Український боксер фактично не має достойних супротивників.

Василь Ломаченко. Фото: СПОРТ bigmir)net.

Василь Ломаченко отримав ще одного прохідного суперника – колумбійця Мігеля Маррьягу та постав перед необхідністю знову підніматися у вазі. Про це йдеться у статті Дмитра Марценишина для Еспресо, передають Патріоти України.

Як виник варіант з Маррьягою

Свій 10-й поєдинок на професійному ринзі чемпіон світу у другій напівлегкій вазі (до 59 кг) за версією Всесвітньої боксерської організації (WBO) Василь Ломаченко проведе 5 серпня у Лос-Анджелесі проти колумбійця Мігеля Маррьяги. Про це було оголошено 30 червня, коли до бою залишилося трохи більше місяця.

Такі стислі терміни на підготовку суперника до поєдинку, красномовно свідчать про те, що домовленість з ним було досягнено у останній момент, а сам Маррьяга зовсім не той боксер, з яким бажав зустрітися Ломаченко. Колумбієць радше був запасним варіантом, який довелося застосовувати після зриву двох інших – набагато привабливіших - з Орландо Салідо та Гільєрмо Рігондо.

Потрібно зазначити, що й вони не надто надихали Ломаченка, який називає своєю головною метою у другій напівлегкій вазі (до 59 кг) об'єднання усіх чотирьох чемпіонських титулів. Проте, переговорів з чемпіонами за іншими версіями промоутерська компанія українця Top Rank навіть не розпочинала.

Володар титулу Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) панамець Хесреель Коралес, чемпіон Всесвітньої боксерської ради (WBC) мексиканець Мігель Берчельт та власник поясу Міжнародної боксерської федерації (IBF) американець Джервонта Девіс - обома руками тримаються за свої звання і ризикувати ними, виходячи на ринг проти одного з найкращих боксерів світу не хочуть.

Чому не відбувся реванш з Салідо

Тож пріоритетним для Top Rank був матч-реванш з Орлнадо Салідо. Хоча Ломаченко казав, що йому вдруге битися з мексиканцем не цікаво, у рішенні промоутерів була логіка. Салідо завдав у 2014-му році українцю єдиної поразки на професійному ринзі, при чому, виграв дуже сумнівним суддівським рішенням.

Переговори із Салідо просувалися успішно, а 21 червня менеджер мексиканця Шонн Гіббонс навіть заявив, що Салідо погодився на поєдинок. "Салідо дав принципову згоду на реванш. Орландо погодився на запропоновані фінансові умови, і нам залишилося вирішити тільки одну річ, з якою повинна розібратися Top Rank. Ми зробили все, щоб дати Ломаченко шанс поквитатися за єдину поразку на професійному рингу", - сказав Гіббонс.

Оглядач ESPN Ден Рафал підтвердив, що Салідо був готовий битися за запропоновані йому $720 тис. і причина відмови полягає не в цьому. Віце-президент Top Rank Карл Моретті пояснив, що несподівано постало питання вагової категорії, у якій мав відбутися бій.

Салідо перейшов у легку вагу (до 61,2 кг) де провів свій попередній поєдинок проти колумбійця Арістідеса Переса і, вочевидь, хотів битися саме у цій категорії. На такі умови не погодився вже Ломаченко, адже мексиканець зараз не володіє жодним титулом, а українець міг втратити свій пояс чемпіона світу WBO у другій напівлегкій вазі.

Що завадило бою з Рігондо

Іншим можливим суперником українця міг стати кубинець Гільєрмо Рігондо, про організацію бою з яким розмови точаться вже кілька років. Передовсім цей бій привабливий тим, що зустрітися можуть два дворазові олімпійські чемпіони.

Рігондо навіть заявив, що заради зустрічі з Ломаченком готовий піднятися зі своєї другої найлегшої ваги (до 55,2) у категорію українця, тому здавалося, що сторони вдарять по руках.

Але втрутилася Атлетична комісія штату Невада (NSAC), яка анулювала результат бою Рігондо проти мексиканця Мойзеса Флореса та зобов'язала суперників зустрітися повторно. 18 червня кубинець нокаутував суперника і відстояв чемпіонський титул WBA, проте NSAC з'ясувала що нокаутуючого удару у першому раунді Рігондо завдав після гонгу і визнала поєдинок недійсним.

Хто такий Мігель Маррьяга

Тож 5 серпня Василь Ломаченко буде битися з Мігелем Маррьягою. Карл Моретті назвав цього колумбійця суперником, співставним за рівнем з американцем Джейсоном Сосою, якого українець переміг у квітні, та Орландо Салідо.

Водночас віце-президент Top Rank відзначив, що Ломаченко перебуває у іншій лізі. "Очевидно, що Ломаченко перебуває на зовсім іншому рівні. Але ми всі знаємо й на що здатен Маррьяга – передовсім він демонструє на ринзі серце, рішучість, має відмінну праву руку, видатний зріст та відсутність страху", - сказав Моретті.

Поки видається, що єдиним серйозним викликом для українця 5 серпня буде саме більшій зріст суперника, який має 173 см, що на 5 см більше, ніж у Ломаченка. Проти суперників з такими даними він у профі ще не боксував, тож це має мотивувати.

В іншому ж - нічого особливого про колумбійця сказати не можна. Це черговий міцний середняк, який, навряд чи, створить українському чемпіонові проблеми. Вочевидь так вважають і на американському каналі HBO, який відмовився від трансляції бою Ломаченко-Маррьяга.

У свої 30 років Мігель Маррьяга провів на професійному ринзі 30 боїв, здобув 25 перемог (21 нокаутом) та зазнав двох поразок. У 2015 році він програв за очками Ніколасу Волтерсу у поєдинку за титул WBA у напівлегій вазі. Хоча перевага ямайського "лісоруба" була відчутною, заради справедливості, слід зазначити, що він не вклався перед боєм у ліміт категорії і був суттєво важчим за Маррьягу.

Другої поразки колумбієць зазнав 22 квітня цього року у ще одному титульному бою – за пояс WBO у напівлегкій вазі. У конкурентному поєдинку Маррьяга програв суддівським рішенням мексиканцю Оскару Вальдесу.

Що робити Ломаченку

Той факт, що суперника для Ломаченка довелося шукати у меншій ваговій категорії, загалом характеризує становище у якому опинився українець.

Він теж минулого року перейшов з 57,2 кг у вагу до 59 кг. Зараз вже можна остаточно констатувати, що це так і не допомогло йому отримати достойний рівень опозиції. Суперники як втікали від українця, так і продовжують втікати. Тож Василь Ломаченко й надалі приречений рухатися вверх категоріями.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...