Хіти тижня. Астрономи назвали дату Армагедону на нашій планеті

​Міжнародний колектив астрофізиків визначив, що кінець світу настане на Землі через 1,3 мільйона років.

Такі висновки вчені зробили, грунтуючись на даних місії "Gaia" (Global Astrometric Interferometer for Astrophysics), повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Армагеддон настане, коли на планету обрушиться потік комет і астероїдів. Це станеться, коли у гравітаційні межі Сонячної системи потрапить зірка Gliese 710.

Всього у Галактиці виявлено 97 зірок, які можуть у майбутньому опинитися на відстані не більше одного мільйона астрономічних одиниць від Сонця. Серед них 16 світил наблизяться на відстань менше 400 тисяч астрономічних одиниць від Сонця, і ближче всіх виявиться Gliese 710.

Помаранчевий карлик Gliese 710 у 1,7 рази легше, у 3,3 рази менше і у 33 рази тьмяніше Сонця. Сьогодні світило знаходиться приблизно у чотири мільйони астрономічних одиниць від Сонця і не представляє небезпеки для Землі. Але через 1,3 мільйона років Gliese 710 виявиться всього у 400 раз далі орбіти Нептуна.

Частина комет спрямуються вглиб Сонячної системи. Якщо Земля зіткнеться хоча б з одним з таких небесних тіл, катастрофи не уникнути. Саме з такою атакою з космосу часто пов'язують вимирання динозаврів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...