Хіти тижня. Ау, пані Гриневич! Вчителі з підконтрольної території влаштовують екскурсії для дітей на окуповану територію, - журналіст (відео)

Українські педагоги розповідають школярам про те, якими "героями" були Гіві і Моторола.

Вчителі на Донбасі влаштовують для дітей екскурсії в "ДНР". Колаж: РБК-Україна.На території Донбасу є вчителі-агітатори, які організовують екскурсії для дітей на непідконтрольні території Україні, де нашим школярам розповідають про героїзм Гіві і Мотороли. Про це розповіла журналістка Марина Курапцева в інтерв'ю "Громадському радіо", передають Патріоти України.

"Мені зателефонували волонтери, сказали, що існують так звані "вчителі", які після 2014 року не втратили своїх робочих місць на підконтрольній Україні території, агітують серед дітей і викладачів на так звані екскурсії на непідконтрольну територію. За подібну агітацію таким вчителям платять", - розповіла Курапцева.

За її словами, такий "туризм" призводить до того, що дітям на окупованих територіях розповідають про те, "якими героями були Гіві, Моторола, який гарний "курячий бог" Захарченко, як багато він робить для людей".

"Їм навіть роздають буклетики з Гіві і Моторолою. Причому, коли проводяться подібні екскурсії, обстріли припиняються, щоб у дітей складалось враження, що там затишно і гостинно", - зазначила Курапцева.

Журналістка обурена тим, що правоохоронні органи ніяк не реагують на цю ситуацію. "Я не розумію, як такий учитель може залишатися на волі, тим більше - на своєму робочому місці. Адже вони проводять таку агітацію і на звільнених територіях, там, де зараз повинна народжуватися Україна", - резюмувала вона.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...