Хіти тижня. "Бабье лето": У Раді зібралися позбавити акредитації відомого фотокора через світлину з нардепом Кужель (фото)

Позбавленням акредитації Богдана Бортакова начебто займається народний депутат від "Самопомочі", заступник голови ВР Оксана Сироїд.​

Олександра Кужель. Фото:thekievtimes

Депутати "Батьківщини" хочуть позбавити акредитації у Раді фотокореспондента Богдана Бортакова за фото нардепа Олександри Кужель, яке він підписав "бабине літо вже?". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила засновник видання "Букви" Катерина Рощук, посилаючись на джерела у парламенті, передають Патріоти України.

За її словами, "Батьківщина" намагається подати фото як прояв сексизму, ймовірно, через підпис. Також, продовжила Рощук, знімок Кужель - лише привід. Засновниця "Букв" нагадала, як напередодні Бортакову вдалося зафіксувати, як лідер "Батьківщини" Тимошенко домовляється про зустріч з Віктором Балогою.

До того ж, йому вдалося зафіксувати, як та ж Кужель під час роботи у ВР ділиться рецептом випічки. "Звичайно ж, повторення подібного "Батьківщина" більше не хоче допустити, а отже, найкраще рішення - це прибрати Богдана з Верховної Ради, позбавивши акредитації", - наголосила Рощук.

Вона пояснила, чому "Батьківщину" підтримає більшість депутатів. Так, саме завдяки роботі Бортакова позбувся мандата депутат "Самопомочі" Мірошник, який під час засідання ВР планував подорож на Мальдіви (вартістю понад 10 тис. євро) з дівчиною, яка не є його дружиною, що й зафіксував Богдан.

Крім того, саме Бортаков сфотографував, як нардеп Парасюк намагається домовитися з прикордонниками про проходження кордону без черги. Також фотограф - головний біль і Віталія Хомутинніка: він неодноразово фіксував листування нардепа, що ставало причиною гучних скандалів.

"Робота журналіста, як і фотокореспондента, не повинна й не може подобатися народним депутатам. Рада - це робоче місце нардепа. Робоче місце, на яке депутата призначив народ. Одне із завдань журналістів і фотографів у Верховній Раді - фіксувати, чим зайняті народні депутати за народні гроші", - зазначила Рощук.

Також вона закликала народних депутатів не брати участі в "особистій розправі, яку намагається реалізувати "Батьківщина".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...