Хіти тижня. Без єдиного пострілу: З'явилися подробиці резонансного бою на Донбасі

Військовий журналіст Юрій Бутусов повідомив подробиці ліквідації диверсійної групи терористів "ЛНР" на Донбасі, у результаті якої в полоні опинився громадянин Росії.

"Ворожий патруль знищений ножами - 93-а бригада виконує Мінські угоди на Бахмутській трасі", - написав журналіст у Facebook із посиланням на інформацію від безпосередніх учасників події, передають Патріоти України

"23-24 червня воїни 93-ї механізованої бригади провели два успішних бої на Бахмутській трасі в районі Слов'яносербська. 23 червня підрозділи 1-го батальйону під час пошукових дій ліквідували в районі села Жолобок розвідувальний патруль зі складу 4-ї мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу окупаційних російських військ. Згідно російським інформаційним зведенням, противник підтверджує 23 червня знищення трьох найманців у цьому районі - позивні "Кок", "Фан" і "Кавказ" (заявлене справжнє ім'я - Шульга Микола). Ці повідомлення підтверджуються радіоперехопленням. Під час бою наш розрахунок ПТРК знищив БМП-2 противника, яка супроводжувала патруль", - пише Бутусов.

За його словами 24 червня воїни 20-го мотопіхотного батальйону виявили розвідувальний патруль противника, який здійснював розвідку українських позицій. Виявивши противника і використовуючи фактор раптовості, бійці 20-го батальйону холодною зброєю знищили двох найманців, а чотирьох захопили в полон.

"Подвиг навіть за мірками нашого героїчного часу. Командування батальйону представляє героїв, які виявили сміливість і холоднокровність, до державних нагород", - зазначив журналіст.

За його словами, "бойовий дух підрозділів 93-ї бригади залишається високим, українські воїни відбивають постійні напади бойовиків і готуються до нових атак противника".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...