Хіти тижня. "Більше року тому там на мінах підірвалася майже ціла рота росіян" - брат захопленого в полон у Сирії російського найманця

Втрати РФ у Сирії набагато перевищують офіційні.

Григорій Цуркану (ліворуч) і Роман Заболотний в полоні у ІДІЛ. Фото:Радіо Свобода

Захоплений джихадистами в Сирії росіянин Григорій Цуркану, довгий час воював в інтересах Росії у складі приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер", проте в РФ роблять вигляд, що не знають про його існування. Про це Радіо Свобода повідомив брат Григорія, Роман Цуркану, передають Патріоти України.

"Невже Вагнер не знає своїх людей? Він півроку там воював", - обурився він. Роман Цуркану підкреслив, що російські втрати в Сирії набагато перевищують офіційні дані.

"Втрати там набагато більші, я вам відразу скажу, тому що мені дзвонив ще один чоловік, він туди не поїхав, сказав, "я з цим зав'язую, бо мені це багно набридло". Тому що їхали, зрозуміло, грошей заробити, хоча б для підтримки штанів, і допомогти, думали, за праве діло все-таки. А в підсумку він не поїхав, але він мені розповів, що рік з невеликим тому там мало не ціла рота в Сирії на мінному полі підірвалася, ось таких хлопців", - заявив він.

Брат Цуркану уточнив, що за даними його співрозмовника тільки в тому випадку загинуло близько 60 осіб. "Він говорив, в районі 60. Чи то їх завели на мінне поле, чи ще щось, але хлопці загинули бездарно, просто на мінах", - розповів він.

Роман додав, що сім'я відмовляла брата від поїздки в Сирію і пообіцяв "розгойдувати човен" у зв'язку з полоном його брата.

"Мені не подобається ось це - "це не ми, ми будемо розбиратися, росіяни це чи ні росіяни". Ось це лукавство влади, це взагалі ні в які рамки. Не можна людей пачками гробити, а потім заперечувати це. Ми представляємо інтереси держави, а не свої особисті", - підсумував він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...